ERDON Helyi sport hírek

2012.09.12. 09:47

Hosszabbításban kapott ki a Bihar FC

Százhúsz percig tartó mérkőzésen 3–2 arányú vereséget szenvedett tegnap délután Szatmárnémetiben az Olimpiától a Nagyváradi Bihar FC a labdarúgó Román Kupa 5. fordulójában.

Százhúsz percig tartó mérkőzésen 3–2 arányú vereséget szenvedett tegnap délután Szatmárnémetiben az Olimpiától a Nagyváradi Bihar FC a labdarúgó Román Kupa 5. fordulójában.

 

Álmosan, s igen félszegen kezdte a – labdarúgó Román Kupa 5. fordulójában műsorra tűzött – mérkőzést a harmadosztály 5. csoportját vezető vendéglátó Szatmárnémeti Olimpia, s ezt igen hamar kihasználta a másodosztályos Nagyváradi Bihar FC: a 4. percben Mădălin Popa ívelt be a bal oldalról, s Voiculeţ senkitől sem zavartatva szinte a gólvonalról fejelt a hálóba – 0–1. A kapott gól felébresztette a szatmári játékosokat, akik mindinkább uralni kezdték a középpályát, kapura is veszélyessé váltak, s ennek eredménye is lett: a 27. percben Feier egyenlített (1–1), s nyolc perccel később az ő csukafejese nyomán Hanuş előnybe hozta az Olimpiát (2–1). Két perccel később ismét Feier szerzhetett volna gólt, s ezt Micaş 11-esből is megtehette volna, ám középre tartó gyenge lövését Pogacsics hárította.

Büntetőt hibáztak

Lekupírozva az első játékrészt, a szünet után is a vendéglátók voltak a határozottabbak, s a csereként beállt Hadăr révén óriási helyzetet hagytak ki, majd a Florin Pop 16-oson belüli buktatásáért megítélt 11-est Selagea magabiztosan értékesítette: 2–2. A gól meghozta vendégek játékkedvét, akik a kapujukhoz szegezték az Olimpiát, ám hiába adódott Hadăr előtt két ízben, majd Voiculeţ előtt is – kihagyhatatlannak tűnő – gólhelyzet, a 90. percig már nem változott az eredményjelző, annak ellenére sem, hogy az utolsó 5 percben a szatmáriak mindent egy lapra téve támadtak, s helyzetek tömkelegét „puskázták el”.

Gól a ráadásban

A hosszabbítás elején Hadăr egymaga eldönthette volna a mérkőzést, ám hol a kapufát, hol a portást találta telibe, s ezt megtette a rutinosnak számító Voiculeţ is, ám nem kegyelmezett a rutint csak hírből ismerő, még zsenge- és ifjúsági korú szatmári nevelés, Roatiş, aki a 107. percben egy szabadrúgást követően betalált Pogacsics kapujába, a Román Kupa hatodik körébe lőve a Szatmárnémeti Olimpiát…

A Bihar FC összeállítása: Pogacsics – Ionescu (68. p. Fl. Pop), Oltean, Tînc, Lupu – M. Popa (96. p. Diarra), Sulea, Sălagea, Bic – Voiculeţ, Ov. Popa (46. p. Hadăr).

A Bihar FC mellett az Aradi UTA is kiesett, miután 1–0 arányú vereséget szenvedett a Pankotai Şoimii csapatától.

Szántó Á. Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!