ERDON Helyi sport hírek

2012.05.23. 19:49

Lázban égnek az ifi központ labdarúgói

A 2011/12-es labdarúgó idény végéhez közeledve, egyre-másra szerveznek gyerek-, valamint ifjúsági tornákat, illetve mostanság bonyolítják le az utánpótlás korosztályú együttesek számára az országos elődöntő tornákat.

A 2011/12-es labdarúgó idény végéhez közeledve, egyre-másra szerveznek gyerek-, valamint ifjúsági tornákat, illetve mostanság bonyolítják le az utánpótlás korosztályú együttesek számára az országos elődöntő tornákat.

 

Számos tornán vettek részt, illetve készülődnek az elkövetkezendőkre a Nagyváradi Bihar FC utánpótlás nevelő központ különböző korosztályú csapatai. A legkisebbek, a 2001-ben született játékosok alkotta együttes a Bihar megyei Labdarúgó Egyesület által szervezett, Labdarúgás az alapoktól elnevezésű tornán vett részt a múlt héten csütörtökön, s nyert is. A Lucian Ciocan által edzett együttes (Papp, Tamás, Ladányi, Alungi, Burcă, Silaghi, Sfârlea, Bartha, Lele, Faur, Mladin, Gaceu, Molnár, Gheorghiţă, Iova, Lele, Székely, Bărcăuan, Vereş, Lupău, Herman, Stanciu, Ganea, Réti) a következő eredményeket érte el: Bihar FC–Nagyváradi Inter 9–0, Bihar FC–Nv-i Dinamo 5–0, Bihar FC–Nv-i Partium 7–0, Bihar FC 2001–Bihar FC 2002 5–0. A tornán a második helyet a Lucian Ulici edzette Bihar FC 2002 szerezte meg. A torna legjobb játékosa és gólkirálya a Bihar FC-s Sfărlea lett.

Elődöntőre készülve

A Bihar FC C korcsoportú, 1997-ben született gyerekek alkotta együttese (edzők: Claudiu Mutu és Călin Cheregi) imponáló fölénnyel (22 mérkőzés, 21 győzelem, egy döntetlen) nyerte meg a bajnokságot, jogot szerezve ezzel az országos elődöntőben való részvételre. Ebben a szakaszban, június 5-8. között a Kolozsvári Ardealul, a Marosvásárhelyi Kinder és a Gyulafehérvári Unirea lesz a váradiak ellenfele, a torna helyszínét május 29-én, kedden a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában jelölik ki. Călin Cheregi edző kiemelte Ionuţ Pop játékát, aki szinte állandó tagja a korosztályos (U15) román válogatottnak, s már régóta együtt edz a Bihar FC felnőtt együttesével, mellette megemlítette a nemzeti csapatba már szintén meghívott Ionuț Bant, Darius Costeát és Claudiu Mateit. A Bihar FC C csapatának kerete: Ionuț Pop, Paul Lucaci, Barabás Milán, Marius Ghitea, Narcis Lascău, Claudiu Matei, Bogdan Iancu, Andrei Venter, Coriolan Chiș, Csányi Richárd, Darius Costea, Iulian Cuc, Vlad Cacovean, Ionuț Ban, Laurențiu Buda, Boka Benjámin, Tóth Márk, Alin Popa, Raul Mermeze, Mario Junc és David Irasoc.

Kolozsváron a kicsik

A Kolozsvári CFR 1907 által szervezett kupán szerepelt május 19-20. között a Bihar FC legfiatalabb alakulata, a tízéves játékosokból álló együttes, amely az igen megtisztelő második helyet szerezte meg. A Lucian Ulici edzette fiúk öt mérkőzésükből négyet megnyertek, s mindössze egyet veszítettek el. Eredményeik: Bihar FC–Nagyszebeni Inter 3–0, Bihar FC–Kolozsvári CFR 0–4, Bihar FC–Budapest Válogatott 2–1, Bihar FC–Besztercei Gloria 2–0, Bihar FC–Marosvásárhelyi Kinder 2–0. A váradiak góljait Patrick Blăgea, Vlad Costea, Horia Beiușanu, Alexandru Săutiuț, Loren Ioviță és Bartha Ricardo szerezték. A tornát a Kolozsvári CFR nyerte meg a Bihar a FC, a Budapest Válogatott, a Besztercei Gloria, a Nagyszebeni Inter és a Marosvásárhelyi Kinder előtt. Az ezüstérmek mellett a váradiak különdíjban is részesültek, miután Beke Eduárd kapta a legjobb kapusnak járó díjat. A Bihar FC összeállítása: Beke Eduárd, Andrei Morar – kapusok; Patrick Blăgea, Denis Tiparț, Andrei Barna, Vlad Costea, Horia Beiușanu, Alexandru Săutiuț, Loren Ioviță, Andras Patrik, Răzvan Ghergheș, Ciprian Gavriluț, Mircea Mălan és Bartha Ricardo – mezőnyjátékosok.

Iskolások bajnoksága

Múlt héten szombaton, a Nagyváradi Bihar FC–Besztercei Gloria másodosztályú találkozó előtt lejátszották a döntőt, ezzel véget ért a nagyváradi klub által iskoláscsapatok részére szervezett kispályás labdarúgó-bajnokság. A döntőben: Bihorul Sportiskola–Gheorghe Bariţiu Iskolacsoport 10–0 (5–0). A harmadik helyet – játék nélkül – a Transilvania Szakközépiskola hódította el. A szervezők által felajánlott különdíjakat a Bihar FC három játékosa adta át: Adrian Mărkuş Cristian Jurcă (Bihorul ISK) gólkirályt, Călin Fildan a legjobb kapust (Sorin Indrieş, Transilvania), míg Iulian Petrache a torna legjobb játékosát (Sas Krisztofer) díjazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!