ERDON Helyi sport hírek

2012.03.25. 18:59

Legyőzhetetlen itthon az Oli

A Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata 4-0 arányba verte a Zilahi FC csapatát az idei első hazai bajnoki mérkőzésen. Ezzel a „sárga-kékek” őrzik veretlenségüket Szatmárnémetiben.

A Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata 4-0 arányba verte a Zilahi FC csapatát az idei első hazai bajnoki mérkőzésen. Ezzel a „sárga-kékek” őrzik veretlenségüket Szatmárnémetiben.

Az idegenben jól szereplő Zilahi FC sem tudta megszakítani a Szatmárnémeti Olimpia III. ligás labdarúgócsapat hazai veretlenségi sorozatát, Csík Tibor vezetőedző legénysége ugyanis lemosta a pályáról a szilágysági ellenfelét. A Marius Paşca tréner által felkészített ellenfél csak az első negyed órában volt egyenlő ellenfele a „sárga-kékeknek”. Addig kiegyenlített játék zajlott a középpályán, de Andrei Bălan veszélyes kapulövése felébresztette a szatmári legényeket. A következő két percben ugyanis Cristian Molnar, majd Zsiga Ervin is célba vette Claudiu Chiş kapuját, de eredménytelenül. A 26. percben sikerült zavart okozni a zilahiak védelmében, a „kék-fehérek” ugyanis „elaludtak” egy előre ívelt labdánál, amelyre Daniel Feier mozdult rá, és az Olimpia éke 9 méterről, egyedül a kapussal nem hibázott. Alig hat perccel később már kettővel vezetett a hazai csapat, ezúttal Zsiga Ervin baloldali beadásánál hagyták egyedül Feiert, aki zavartalanul csúsztatta fejjel a labdát a kapu hosszú sarkába.

Az 51. percben Marinaş 20 méterről elvégzett szabadrúgás-lövése a felső lécet találta el, viszont hat perccel később már nem hibázott, igaz, ekkor az üres kapuba kellett tolnia a Feiertől kapott labdát. A középpályás a 76. percben egy tizenegyest is kiharcolt, amit a Zilahi FC-től érkezett Ionuţ Dănilă elhibázott, de a hálóőrről kipattanó labdát már a kapuba rúgta.

Az Olimpia ezután sem állt le és az utolsó tíz percet három csatárral (Feier, Dănilă, Ciprian Prodan) játszották, Marinaş és Zsiga mellé pedig Botos Sándort is beküldte a középpályára Csík Tibor. Zsiga jobb térde viszont „feladta” a szolgálatot, és mivel addig már az összes cseréjét elhasználta a szatmári kispad, a hosszabbítás perceit tíz emberbe játszotta az Olimpia, de az eredmény már nem változott.

„ Elsősorban a fiúkat kell megdicsérni ezért a teljesítményért. Véleményem szerint az eredmény nem tükrözi a valóságot, hiszen nagyon nehéz meccs volt. De a fiúk remekül helyt álltak. Most már egy kicsi nyomás is van a vállunkon, egyre nagyobbak az elvárások” - mondta a találkozó után Csík Tibor, aki külön megköszönte annak a mintegy kétezer nézőnek, akik szombat délután kilátogattak a meccsre. A szakvezető ugyanakkor újságírói kérdésre elmondta, Zsiga enyhe izom-összehúzódást szenvedett, de a következő mérkőzésre biztos felépül. Az Olimpia pénteken a Jádi Voinţa otthonában lép pályára.

 

17. forduló: Szatmárnémeti Olimpia – Zilahi FC 4-0 (Feier 26. perc, 32., Marinaş 57., Dănilă 77.). Olimpia: Şuta (Görbe 85. perc) – Moş, Fl. Mureşan, Heil, Homorozan, Micaş (Botos 66.), Villand, Molnar (Dănilă 72.), Feier, Zsiga, Marinaş (Prodan 78.). További eredmények: Besztercei Gloria II – Szászrégeni Avântul 4-1, Dési Unirea – Zalatnai SK 1-0, Nyárárdtői Unirea – Kolozsvári Sănătatea 2-1, Kolozsvári CFR II – Kolozsvári U II 0-1, Brassói Corona – Aranyosgyéresi Seso 2-0, Szászfenesi Unirea – Marosvásárhelyi FCM II 3-1, Jádi Voinţa – Tatrangi Unirea 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!