ERDON Helyi sport hírek

2012.01.05. 14:26

A fiú tőrvívók is küzdenek a Szatmárnémeti Kupáért

Január 28–án rendezik a Szatmárnémetiben a női kadet tőrvívók európai körversenyét, másnap pedig nemzetközi kadet csapatviadal, illetve férfi kadet egyéni tőrvívó viadal fog zajlani.

Január 28–án rendezik a Szatmárnémetiben a női kadet tőrvívók európai körversenyét, másnap pedig nemzetközi kadet csapatviadal, illetve férfi kadet egyéni tőrvívó viadal fog zajlani.

 

Idén korosztályos férfi egyéni tőrvívó nemzetközi tornát is rendeznek a női kadet tőrözök Szatmárnémeti Kupája elnevezésű európai körversennyel párhuzamosan. A helyi polgármesteri hivatal által támogatott két napos megmérettetés január 28–án kezdődik, ekkor rendezik majd a kontinentális pontszerző viadalt, amelynek szervezésében a szakági európai és román szövetség is partner. Tavaly zajlott a szatmári körverseny első kiírása, akkor tizenegy ország 58 női kadet tőrvívója küzdött meg az Ady Endre utcai sportteremben. Stahl Krisztina, többször román bajnok, olimpikon tőrvívó, a Szatmárnémeti Kupa szervezőbizottságának a tagja lapunknak elmondta, idén is erős mezőnyre számítanak és ugyanakkor bízik abban is, hogy nő majd a versenyzők létszáma. „A nevezéseket az európai szövetség rendezi. Egyelőre nem tudjuk, hogy hányan jelentkeztek, de bízunk egy erős, népes mezőnyben” – mondta az egykori kiváló vívó.

A program szerint január 28–án rendezik a körversenyt, másnap pedig a női csapatok és a férfi tőrvívók a Szatmárnémeti Kupáért fognak küzdeni. „Idén csak az egyéni versenyben rendezik meg a körversenyt. Reméljük, hogy a közeljövőben a férfi viadalokkal bővülhet a kiírás” – tette hozzá Stahl Krisztina.

A torna egyébként párhuzamosan zajlik majd a Csipler Sándor Vívóteremben és a Gyurkán György Sportteremben. A program szerint az első napon 20 órakor rendezik majd a döntőt, a vasárnapi záráson pedig 15.30 órakor a fiúk egyéni döntőjét, 16 órakor pedig a női csapatok fináléját.

A Szatmárnémeti Kupa kadet korosztályos tőrvívóversenyt egyébként a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti SK, a Szatmárnémeti Fencing Egyesület, illetve a Román Vívó Szövetség szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!