ERDON Helyi sport hírek

2011.12.22. 09:22

Sikeres évet zártak a nagyváradi sporttáncosok

Fenállása legeredményesebb évét zárta idén a Tóth Noémi és Tóth István vezette és edzette Nagyváradi Stephany sporttáncklub, derült ki az évértékelőből.

Fenállása legeredményesebb évét zárta idén a Tóth Noémi és Tóth István vezette és edzette Nagyváradi Stephany sporttáncklub, derült ki az évértékelőből.

 

 

Sportolóik három bajnoki címet szereztek, továbbá két ezüstéremmel tértek haza az országos bajnokságról, ezen kívül 17 arany-, 13 ezüst-, 16 bronzérmet nyertek és számtalan helyezést értek el a különböző korosztályos nemzetközi versenyeken.

„A klub sporttáncosai számos hazai városban, így a Marosvásárhelyen, a Szászmedgyesen, a Nagybányán, a Bákóban, a Bukarestben, a Máramarosszigeten, a Désen, a Besztercén, a Szatmárnémetiben, a Brassóban, a Szászrégenben, a Temesvároa, az Aradon, a Kolozsváron és a Tordán megrendezett hazai versenyeken vettek részt kisebb-nagyobb sikerrel” – számolt be a klub idei tevékenységéről Tóth István, aki kiemelte, hogy a pénzügyi nehézségek ellenére sok nemzetközi tornán vehettek részt, így Magyarországon, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban, Spanyolországban, Németországban, Portugáliában, Thajföldön és Hollnadiában.

 

Bajnokaik

 

A táncosok a latin táncokban szerezték a legjobb eredményeket, tudtuk meg a klub vezetőjétől, aki természetesen külön kiemelte az országos bajnoki címet nyert Mihai Rătan, Szőcs Anita (latin táncok, 12-13 évesek; edzők: Tóth István és Noémi) kettőst, a Kaszás Richárd, Kaszás Regina (latin táncok, 16-18 évesek; edzők: Tóth István és Noémi) párost, valamint a Szlovák Milán, Kertmegi Tamara (latin táncok, 16-18 évesek; edzők: Cseke Zsolt) duót. Természetesen nem feledkezett meg a két ezüstérmesükről sem, a Dragoş Hepcal, Ilinca Lianu (E csoport, 10-11 évesek) és a Cseke Zsolt, Karajos Judit (latin táncok, 19-35 évesek) kettősről sem. A Klub további három párosa, a Cseke Zsolt, Ioana Degău (felnőtt latin táncok, 57. hely), a Roland Zamfir, Daniela Degău (utánpótlás korú latin táncok, 57. hely) és a Kaszás Richárd, Kaszás Regina (utánpótlás korú latin táncok, 93. hely) kettősök bekerültek a Nemzetközi Sporttánc-szövetség (WDSF) ranglistáján a legjobb 100 duója közé.

 

Sikeres évzáróverseny

 

További eredmények: Dragoş Hepcal, Ilinca Lianu – 5. hely a Román Kupában, ezen felül 3 arany- és 2 ezüstérem az idei versenyeken; Mihai Rătan, Szőcs Anita – 7 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérem; Szlovák Milán, Alexandra Bota – 4 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérem; Roland Zamfir, Daniela Degău – 6. hely a Román Kupában; Kaszás Richárd, Kaszás Regina – 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérem; Raul Doboş, Andreea Lupu (Tango+Quick Step) – 1 arany- és 1 bronzérem; Florin Sas, Anastasia Ştreng (Tango+Quick Step) – 2 bronzérem.

Mint megtudtuk, nagy sikerrel rendezték meg idén is a már nagy hagyományokkal rendelkező Varadinum Dance Fesztivált, amelyen 23 ország 500 párosa vetélkedett, közöttük 13 olyan páros, amely szerepel a WDSF-ranglista legjobb 50 kettőse között. Ezen kívül a Tóth házaspár olaszországi, magyarországi és svédországi szemináriumon vett részt, de számos versenyen mint sportbírák tevékenykedtek közmegelégedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!