ERDON Helyi sport hírek

2011.12.21. 16:01

A vívók viszik a pálmát az SzSK–nál

Kilenc vívó található a Szatmárnémeti SK legjobb tíz sportolójának a rangsorában, de a következő tizenhat helyen is tizenegy vívó van. Az egyesület kedden díjazta legeredményesebb versenyzőit.

Kilenc vívó található a Szatmárnémeti SK legjobb tíz sportolójának a rangsorában, de a következő tizenhat helyen is tizenegy vívó van. Az egyesület kedden díjazta legeredményesebb versenyzőit.

 

Amalia Tătăran párbajtőrvívó a Szatmárnémeti SK legjobb sportolója. Az eredmény nem meglepő, ugyanis Csiszár Ferenc érdemes edző tanítványa a megye legjobbjának díját is kiérdemelte. Ami viszont minden képen említésre méltó, hogy a szatmári vívóiskola ismét megmutatta erejét, ugyanis a legjobb huszonhat sportoló listáján összesen húsz vívó van, az első tízben pedig kilencen vannak.

Marcel Tarţa, az SK igazgatója, illetve a klub korábbi elnöke, Gheorghe Sabo kedden zárt közű ünnepségen díjazta a legjobbakat, akik hazai és nemzetközi versenyeken voltak eredményesek.

„Nem lep meg a tény, hogy a vívók a ranglista több mint háromnegyedét foglalják el. A párbajozók és a tőrvívók valóban remek teljesítményt érnek el évről–évre, nem csak hazai pástokon. Amalia Tătăran pedig magasan a klub legjobbja, kétség nem fér ehhez” – mondta Tarţa.

 

Díjazottak

A legjobb tíz sportoló sorrendje: 1. Amalia Tătăran (párbajtőr), 2. Adrian Pop (párbajtőr), 3. Veres Gréta (párbajtőr), 4. Árkosi Bertalan (párbajtőr), 5. Lorena Batfalschi (atlétika), 6. Teofil Moisuc (tőrvívás), 7. Bogdan Dascălu (tőrvívás), 8. Adrian Szilágyi (párbajtőr), 9. Stepper Evelin (párbajtőr), 10. Alex Ardelean (tőrvívás).

További díjazott sportolók: Mureşan István, Bianca Cuteanu (tőrvívók), Bianca Oros (párbajtőr), Sebastian Flucuş (tőrvívó), Fărcaş Cosmin (atlétika), Caius Trenea, Magyar Petra, Petrişor Evelin, Varga Anett (tőrvívók), Mureşan Costică (atlétika), Oana Drăguşin, Nagy Lehel (párbajtőrözők), File Szabolcs (tőrvívók), Balint Andrei, Kadar Andrei şi Marchiş Emanuel.

Edzők: Csiszar Ferenc, Nagy Lehel, Langenbacher István, Lengyel Éva, File Attila, Ardelean Zsuzsa, Dan Şuta, Simona Surducan, Izsáki Arnold, Fülöp György, Radu Achim, Horea Macarie, Pop Emil „Bubu”, Tudor Barbul, Szabó Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!