ERDON Helyi sport hírek

2011.11.18. 08:02

Unio Kupa a centenáriumon

Ünnepel a szatmári Unio gyár, a centenárium egyik eseménye pedig a 16 éves hagyománnyal rendelkező nemzetközi cselgáncstorna. Az Unio Kupa idei kiírására több mint háromszáz sportolót várnak.

Ünnepel a szatmári Unio gyár, a centenárium egyik eseménye pedig a 16 éves hagyománnyal rendelkező nemzetközi cselgáncstorna. Az Unio Kupa idei kiírására több mint háromszáz sportolót várnak.

 

Idén, november 26–án ünnepeli magalakulásának a 100–ik évét a szatmárnémeti Unio nehézgépgyártóipari vállalt, így a 16. Unio Kupa nemzetközi cselgáncsverseny is ennek az eseménynek a jegyében zajlik.

A Szatmárnémeti Unio SK által rendezett megmérettetésre több mint 300 sportolót várnak. Az országból bejelentkeztek olyan klubok is, akik korábban kihagyták a szatmári tornát. „Hallották, hogy erős a szatmári torna, ezért döntöttek úgy még a focşaniak is, hogy áldoznak arra, hogy elutazzanak az Unio Kupára” – mondta lapunknak Terely Mihály, az Unio SK cselgáncsedzője. Idén Lengyelországból körülbelül húsz, Magyarországról pedig mintegy harmincöt dzsudoka érkezik, a romániai egyesületektől pedig körülbelül kétszáz ötven sportoló nevezett a versenyre. A Terely Mihály, Ramona Igna edzőpáros szatmári tanítványai közül legalább harmincan fognak küzdeni, egyesek közülük kezdők, ez lesz az első megmérettetésük.

A szombati torna másik ünnepi pillanat lesz Bíró Sándor díjazása. A ceglédi cselgáncscsapat „legendás” edzője idén ünnepelte 77. születésnapját, ez alkalomból díszoklevelet és egy hatalmas serleget kap ajándékba a szatmári klubtól. „1996 óta valamennyi Unio Kupán itt volt” – mondta lapunknak Terely. Bíró Sándor többek között az Ungvári testvérek, Attila és Miklós edzője.

A tornát 15, 13 és 11 éven aluliaknak rendezik. Akárcsak a megmérettetés, a helyszín is hagyományos, ugyanis idén is a Gyurkán György Sporterem látja vendégül a mezőnyt. Idén viszont valószínűleg négy harcfelületen, elektromos eredményjelzők mellett zajlanak majd a párharcok. Az első mérkőzéseket 9.30 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!