ERDON Helyi sport hírek

2011.11.16. 15:26

Legalább száz tőrvívó a December 1. Kupán

Idén már korosztályos bajnoki körversenyként került be a román szövetség versenynaptárába a nagy hagyományokkal rendelkező szatmárnémeti December 1. Kupa és a Csipler Sándor Emléktorna.

Idén már korosztályos bajnoki körversenyként került be a román szövetség versenynaptárába a nagy hagyományokkal rendelkező szatmárnémeti December 1. Kupa és a Csipler Sándor Emléktorna.

 

Pénteken a tőrvívók viadalaival kezdődik a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben a December 1. Kupa verseny, amely idéntől korosztályos bajnoki körverseny második állomása. Korábban Bukarestben az Ősz Kupa megmérettetésen mérkőztek meg a vívók, a szatmári verseny után pedig még négy forduló marad a bajnok kihirdetéséig.

 

Szatmárról 29–en

A hétvégi vendéglátó Szatmárnémeti SK nem kevesebb mint száz versenyzőre számít, a viadalra pedig az ország klubjainak sportolói mellett Magyarországról és a moldovai Kisinyovból is érkeznek vívók. Pénteken a 9–10 éves fiúk és lányok lépnek majd pástra, az SK színeiben pedig sokan debütálnak egy bajnoki tornán. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül Virágos Vince, Szmutku Erik, Bódi Dávid, Adelin Petrişor, Tudor Surducan és Kutassi Roland fog küzdeni, míg az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan, Dan Şuta edzőhármas Maria Crăciunt, Kőrősi Melisszát, Briana Silaghit, Beatrix Dachmant és Diana Şutát nevezték a megmérettetésre. Pénteken fognak küzdeni a 11–12 éves fiúk is (Pop Edwin, Steven Pop, Ştefan Chelu, Dologa Gábor), míg a 12 éven aluli lányok szombaton (Rebeca Aldea, Pótor Andrea, Ioana Crăciun, Jáger Viktória) lépnek pástra. November 19–én küzdenek majd a 13–14 éves fiúk (Bodó Benjámin, Pop Edwin) és lányok (Adriana Haidu, Alexandra Lazin, Pótor Andrea) is, vasárnap pedig a 15–16 évesek (Iulian Aldea, Bodó Benjámin, Bartók Alpár, Alexandru Ardelean, Adriana Haidu, Alexandra Lazin, Varga Anett, Löchli Evelin, Bujer Regina, Erdei Réka) zárják a sort.

A párbajtőrvívók viadalait (December 1. Kupa a 12 és 14 éveseknek, Csipler Emléktorna a 16 éveseknek)november 26–án és 27–én rendezik Szatmárnémetiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!