ERDON Helyi sport hírek

2011.11.01. 16:38

Amalia Tătăran idei második aranya

A 20 évesek bajnokságában szerzett aranyérem után a Szatmárnémeti SK 17 éves párbajtőrvívója, Amalia Tătăran megnyerte a kadetek ob–ját is.

A 20 évesek bajnokságában szerzett aranyérem után a Szatmárnémeti SK 17 éves párbajtőrvívója, Amalia Tătăran megnyerte a kadetek ob–ját is.

 

Bajnokhoz méltóan búcsúzott a kadet korosztálytól Amalia Tătăran, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója. A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Langenbacher István edzőhármas 17 éves tanítványa „hazai pályán”, a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben hódította el az egyéni aranyérmet. A Cezara Constantin (LPS Craiova) elleni finálé végeredménye viszont nem árulja el, hogy valójában egy kőkemény csatát kellett vívnia Tătărannak. A reménységek bajnokságát megnyerő oltyán lány ugyanis az első harmad végéig kiegyenlített asszót vívott a címvédővel, illetve a 20 éven aluliak bajnokával. De az első egy perces pihenő előtt a szatmárudvari lány bevitte a 11–ik tust, ekkor volt először két pont valamely döntős előnye (11–9). Ez valószínűleg padlóra küldhette Constantint, ugyanis innen már nem sikerült felállnia, végül 15–11 arányban győzött Tătăran.

Kisebb meglepetésre az első nyolc közé sem jutott be Stepper Evelin és Veres Gréta. Utóbbi már a nyolcaddöntőbe jutásért vívott asszót vesztette el és a 19. helyen zárt, míg Stepper hatalmas csatában maradt alul csapattársával, Sandra Poppal szemben. A legjobb nyolc közé jutásért rendezett párharcban majdnem végig Stepper vezetett, azonban 20 másodperccel a vége előtt egyenlített 14–re Pop, majd aranytussal meg is nyerte az asszót. Utóbbi a 7. helyen zárt, ugyanis a Constantin simán verte őt a negyeddöntőben, míg Steppert a 10. pozícióba sorolták. Kellemes meglepetést okozott a 15 éves Bianca Oros, aki egészen a 6. helyig jutott el, míg a 12 éves Nagy Csilla a 11. pozícióban fejezte be a 17 éven aluliak bajnokságát.

Szerdán a csapatversenyt rendezik, az utóbbi két idény győztese, a Szatmárnémeti SK pedig a döntőbe jutásért vívja majd az első párharcát.

 

Eredmények

Párbajtőrvívó kadet korosztályos bajnokság, lányok, egyéni: 1. (és román bajnok) Amalia Tătăran (Szatmárnémeti SK), 2. Cezara Constantin (LPS Craiova), 3. Adela Danciu (CSA Steaua) és Claudia Năboiu (LPS Craiova). A szatmáriak további eredményei: 6. Bianca Oros, 7. Sandra Pop... 10. Stepper Evelin, 11. Nagy Csilla, 12. Oana Drăguşin... 17. Bujer Regina, 18. Teodora Coste, 19. Veres Gréta, 20. Magyar Petra... 25. Katona Réka, 26. Nagy Tamara, 27. Ilyés Júlia (Szatmárnémeti LPS)... 31. Medgyesi Márta (LPS), 32. Teodora Drăguşin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!