ERDON Helyi sport hírek

2011.10.05. 16:07

Starretta ment, Jáburova jött

Éppen lemondott a Szatmárnémeti VSK vezetősége Starretta Love Allenről, amikor megérkezett a női kosárlabdacsapathoz az ukrán Larisa Jáburova.

Éppen lemondott a Szatmárnémeti VSK vezetősége Starretta Love Allenről, amikor megérkezett a női kosárlabdacsapathoz az ukrán Larisa Jáburova.

Szerdán kezdte el az edzéseket új csapatával Larisa Jáburova. A Szatmárnémeti VSK ukrán idegenlégiósát már keddre várták, de késő estére érkezett meg, ezért csak szerdán állt munkába.

Amint megérkezett a 22 éves ukrán lány, hazautazott az amerikai Starretta Love Allen. A center a nagymamája temetése miatt hagyta el a csapatot, viszont a VSK vezetősége közölte vele, hogy már nem szükséges, hogy visszatérjen, felbontják a szerződését. Dan Fleşeriu edző egyébként már a nagyváradiak elleni bajnoki után mondta, elégedetlen a játékos teljesítményével. „Star megvillantotta tudását a Craiova elleni hazai kupameccsen. Azóta teljesen mást játszik” – panaszolta a szakvezető.

Mint arról beszámoltunk, az ifiválogatott Jáburova öt éve játszik szülővárosa csapatában, a BC Dneproban. Két évvel ezelőtt bajnoki címet szereztek, az elmúlt idényben – amikor a center már kezdő volt a csapatában – pedig ezüstérmesek lettek.

Florin Mureşan, a VSK kosárlabda szakosztályának elnöke leszögezte, Jáburova érkezése és Starretta távozása véletlen egybeesés. „Nem Jáburova miatt bontottuk fel Starretta szerződését. Oana Băluţă helyére kerestünk játékost. Allen sajnos nem tudott beilleszkedni a csapatba, az edző elégedetlen volt vele, ezért megköszöntünk az együttműködést” – szögezte le a vezető.

Fleşeriu úgy gondolja, az ukrán lány agresszív játékstílusa sokat segít majd a csapaton, első sorban a védekezésben, ahol Andrea Walkerrel alkothat majd nyerő párost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!