ERDON Helyi sport hírek

2011.09.11. 18:53

Sámel Lóránd és Pándi Karola bronzérmes

Sámel Lóránd idei második, Pándi Karola pedig negyedik érmét szerezte idén. A Szatmárnémeti Unio SK két cselgáncsozója hétvégén Iaşiban, a felnőttek bajnokságán állhattak dobogóra.

Sámel Lóránd idei második, Pándi Karola pedig negyedik érmét szerezte idén. A Szatmárnémeti Unio SK két cselgáncsozója hétvégén Iaşiban, a felnőttek bajnokságán állhattak dobogóra.

Két bronzérmet szereztek a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozói a Iaşiban rendezett felnőtt bajnokságon. Sámel Lóránd (100 kg) és Pándi Karola (70 kg) is első alkalommal állhattak dobogóra a korosztályos bajnoki viadalon, bár utóbbinak már van egy érme idén a felnőtt versenyeken: a Terely Mihály és Czerlau Doina edzőpáros tanítványa a Román Kupa bronzérmét hódította el. Pándi Karolának egyébként ez volt az idei negyedik érme. A felnőtteknél szerzett két bronz mellett kétszer állhatott a dobogó második fokára, hiszen a 23 éven aluliak és a 20 éven aluliak versenyében is második lett. Ezzel szemben Sámel „csak” a második érmét gyűjtötte be. Egy sérülés miatt kihagyni kényszerült tavasszal a felnőttek kupaviadalát, de a 23 éven aluliak bajnokságán legyőzhetetlennek bizonyult, aranyérmet szerzett.

A hétvégi felnőtt bajnokságon kevés hiány összejött a harmadik szatmári érem is: a 60 kg–osok versenyében Cristian Şereş a bronzmeccsen kapott ki, így csak az 5. helyen zárt. „Az utolsó párharcban Cristi végigküzdötte az öt percet, végül egy yukoval vesztet a nagyváradi, jóval tapasztaltabb ellenfelével szemben. Sajnálom, hogy nem sikerült a harmadik érmet is begyűjteni. De nagyon jó eredménynek könyvelem el Lóri és Karola bronzérmét. Dobogóra vártam mindhárom sportolómat” – foglalta össze Terely.

Sámel egyébként két hét múlva gyarapíthatja éremgyűjteményét, ugyanis október első hétvégéjén Belgrádban a felnőttek Balkán–bajnokságán favoritként lép majd tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!