ERDON Helyi sport hírek

2011.09.06. 08:10

Bajnok lett Szilveszter Marci

Egy–egy arany–, ezüst és bronzérem a szatmárnémeti motorosok mérlege az elmúlt hétvégén véget ért motoros enduro–bajnokságon.

Egy–egy arany–, ezüst és bronzérem a szatmárnémeti motorosok mérlege az elmúlt hétvégén véget ért motoros enduro–bajnokságon.

 

Profiként második enduro bajnoki címét gyűjtötte be a szatmárnémeti Szilveszter Márton (Marci), aki az E1–es géposztály versenyében 2009 után állhatott ismét a dobogó legfelső fokára. A Brassói Vectra Racing Team fiatal titánja idén hatalmas fölénnyel nyerte a pontversenyt, ugyanis mindhárom fordulóban a legjobbnak bizonyult. Legutóbb az elmúlt hétvégén zárt kategóriája első helyén, ezzel megnyerve a lupényi etapot is. „Nagyon örülök, hogy sikerült ismét megnyerni a bajnokságot. Korábban ama tőrként, 2009–ben pedig már profiként nyertem aranyérmet, tavaly sajnos csak a második lettem. Idén nagyon jól ment minden. A lupényi pálya is nagyon jól feküdt nekem. Bár egy kicsit köves volt a terep, mégis nagyon tetszett” – mondta Marci, aki csapattársával, Gyenes „Mani” Emanuellel jövőhéten Macedóniába utaznak a román válogatott tagjaiként a Nemzetek Kupája elnevezésű enduroversenyre.

Mani egyébként kilenc pontra maradt le az ötödik enduro bajnoki címétől. Románia legjobb terepmotorosa viszont kihagyott egy etapot (Szardíniában a tereprali–világbajnokságon szerepelt, ezzel egy időben rendezte a román szövetség a 2. enduro–ob etapot, Szárhegyen), ezért zárt az E3–as géposztály második helyén, bár az elmúlt hétvégi, és az 1. forduló versenyét is toronymagasan nyerte. „Akkor előztem volna meg a táblázatban Paul Frăţilát, amennyiben a szebeni motoros a lupényi verseny egyik napján nem ér célba. Ez nem így történt, így ő 109 ponttal zárt az első helyen” – mondta Mani, aki ma Brassóba utazik, ugyanis 16–án teszik hajóra a versenygépét, amellyel október elején rajthoz áll majd a vb egyiptomi (záró) futamán.

A lupényi versenyen Manival egy kategóriában versenyzett a szatmári Szereday Dominik is, ő a harmadik helyen zárta a viadalt, így bajnoki ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!