ERDON Helyi sport hírek

2011.07.22. 14:11

Vasárnap Szatmárnémetiből rajtol a Trancarpatic Rally

Immár hagyományosan, Szatmárnémetiből rajtol el a Transcarpatic Rally 2011 elnevezésű nemzetközi terepraliverseny, az ünnepélyes rajtot pedig vasárnap 14 órakor rendezik a megyeszékhely új főterén.

Tíz autós áll majd rajthoz, viszont Szatmáron csak az olaszországi csapatok, illetve egy nagyváradi kettős kezdi meg a távot. „A többi négy csapat a 4. forduló után csatlakozik a mezőnyhöz” – hangsúlyozta a Victor Pop. A motorosoknál népesebb a mezőny: a 22 versenyzőből hatan kvaddal vágnak neki a távnak, köztük egy bulgáriai nő, Zornyica Todorova. A kétkerekűeknél rajthoz áll a 2009–es kiírás győztese, illetve a szakági Európa–bajnok olasz versenyző, Ugo Filosa, aki idén egy Husquarna TE 511–es típusú „mocival” szeli át az országot. „A versenyzők egyharmada visszatérő vendég a Transcarpatic Rallyn. Ők nagyjából sejtik, mi vár rájuk a következő hét napon. Többségük viszont újonc, de alig várják már a versenyt. Amit tudok nekik ígérni, de nem lesz leányálom, hiszen a hegyekben bármikor változhatnak az időjárási viszonyok. Sajnos a tavaly oly kedvezőtlen volt az időjárás, hogy kénytelenek voltunk lefújni a versenyt. Idén már nem várhatók az akkorihoz hasonló körülmények, viszont – az előrejelzések szerint –, az idő bármikor megviccelheti a résztvevőket” – tette hozzá Pop. A tereprali verseny szervezője ugyanakkor hangsúlyozta, a Transcarpatic Rally önfenntartó, ugyanis csak a nevezési díjakból tudja szponzorálni a viadalt. „A gazdasági krízis a legfőbb oka annak, hogy nincsenek támogatóink. Akik mellénk állnak, azok a sportágban érintett vállalkozók, és többnyire felszereléssel támogatnak. Másrészt, Romániában még nem olyan népszerű ez a sportág, ezért nem tolonganak a szponzorok” – panaszolta a szervező.

A vasárnap délutáni szatmári ünnepélyes indulásánál valószínűleg Ilyés Gyula polgármester, illetve a tereprali–világbajnokság open trophy kategóriájának második helyezettje és a Dakar–rali idei kiírásának maraton kategória–győztese, Gyenes „Mani” Emanuel fogja lengeni a rajtzászlót.

 

A versenytáv

1. nap, július 24.: Szatmárnémeti – Nagyvárad: 134 km (76 km speciális)

2. nap, július 25.: Nagyvárad – Déva: 338 km (204 km)

3. nap, július 26.: Déva – Sepsiszentgyörgy: 516 km (390 km)

4. nap, július 27.: Sepsiszentgyörgy – Predeal: 380 km (250 km)

5. nap, július 28.: Predeal – Predeal: 340 km (210 km)

6. nap: július 29.: Predeal – Călăraşi: 469 km (313 km)

7. nap, július 30.: Călăraşi – Mangalia: 217 km (155 km)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!