ERDON Helyi sport hírek

2011.07.21. 12:26

Romaniacs: Nagy Kriszti harmadik lett

A Dani Oţil, illetve a szatmárnémeti Nagy Krisztián alkotta TipTil Team a harmadik helyen zárta a 8. Red Bull Romaniacs hard enduro motoros verseny hobby team kategóriáját, Gyenes „Mani” Emanuel a tizenegyedik lett a profik versenyében.

A Dani Oţil, illetve a szatmárnémeti Nagy Krisztián alkotta TipTil Team a harmadik helyen zárta a 8. Red Bull Romaniacs hard enduro motoros verseny hobby team kategóriáját, Gyenes „Mani” Emanuel a tizenegyedik lett a profik versenyében.

Az utolsó napi hajrának köszönhetően a harmadik helyen zárta a világ legnehezebb hard enduro motoros versenyét a Nagy Krisztián, Dani Oţil kettős, a TipTil Team. A 8. Red Bull Romaniacs zárása szerdán volt, a szatmárnémeti Nagy Krisztián pedig a hobby team kategóriában volt a leggyorsabb, de csapattársa, az egyik országos televíziós társaság népszerű műsorvezetője, Dani Oţil is tartotta vele a lépést. Több mint hét percet vertek a mezőnyre, így a végére sikerült felkapaszkodni az összetett táblázat harmadik helyére, de ha három perccel gyorsabbak lettek volna, akkor még a második helyezést is megkaparintották volna. „Így utólag kicsit bosszant, hogy csak három percen múlt a második hely. Valójában mi nem is néztük az időkülönbségeket a napok végén. Azt, hogy ennyin múlt a jobb helyezés, csak szerda este néztük meg” – mondta lapunknak Nagy Krisztián, aki nagyon élvezte az idei versenyt. „Nagyon jó volt. Szerintem a pálya idén könnyebb volt, mert nem volt sár. Viszont nagyon meleg volt, a szárazság miatt pedig nagyon hosszúnak tűntek az etapok” – tette hozzá Krisztián, aki harmadik alkalommal állt rajthoz a rendkívül nehéz hard enduro versenyen, de csak először állhatott dobogóra. Igaz, ehhez az eredményhez kellett az utolsó két napi jó teljesítmény, ugyanis a második etap után a másodikról az ötödik helyre estek vissza az összetettben. „Sok volt a mezei, gyors szakasz, és ez nem feküdt nekünk. A mi motorjaink nem olyan gyorsak, ezért vesztettünk sokat a második napon. De szerencsére utána sikerült ledolgozni a hátrányunkat” – folytatta a motoros, aki éppen haza, Szatmárra utazott, de vasárnap ismét útra kel, mivel hétfőn rajthoz áll majd Buzăuban a Castrol 2011 Extreme Adventure versenyen.

A Vectra Racing Team szatmári pilótája, Gyenes „Mani” Emanuel sem panaszkodhat, hiszen a profik között a 7. időt motorozta szerdán, ezzel az összetettben az előkelő 11. pozícióban zárt. „Az kicsit bosszant, hogy nem sikerült javítani az előző évek helyezésén, de úgy gondolom, hogy nagyon jó verseny volt. Jobb volt mint tavaly, ez abból is látszik, hogy sokkal többen értünk a célba, mint a 2010–es kiíráson. Lényeg az, hogy én és a motorom is egészben célba értünk, immár nyolcadik alkalommal” – mondta lapunknak Mani, aki a mezőnyben egyedülikén részt vett és befejezte a Red Bull Romaniacs eddigi összes versenyét. Gyenes ugyanakkor lapunk kérdésére elmondta, nem sajnálja, hogy több mint negyed órát vesztett a második nap, amikor egy bajba jutott dél–afrikai társának kellett segíteni. Mint arról beszámoltunk, az afrikai versenyző motorja egy árokba csúszott, Mani és egy cseh pilóta segített neki, hogy ismét versenybe állhasson. „Szerintem ez természetes dolog, hogy segítsünk. Soha nem lehet majd tudni, mikor történik majd fordítva” – tette hozzá Románia legjobb terepmotorosa, a Dakar–rali idei kiírásában maraton kategória–győztes, illetve a tereprali–világbajnokságon az open trophy kategóriájának második helyezettje, aki még nem döntött arról, hogy rajthoz áll–e a buzăui extrém–versenyen.

A 8. Red Bull Romaniacsot a profiknál a 2008–as kiírás győztese, a brit Graham Jarvis nyerte, második lett a tavalyi győztes új–zélandi Chris Birch.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!