ERDON Helyi sport hírek

2011.07.19. 16:52

Gyenes Mani, az irgalmas szamaritánus

Egy dél–afrikainak segített Gyenes Mani a Red Bull Romaniacs második versenynapján. Itt sok időt vesztett és visszacsúszott az összetettben is.

 Akárcsak 2007–ben a Dakar–ralin (amikor a hummeres Robby Gordonnak adott üzemanyagot), az idei Red Bull Romaniacs hard enduro motoros–versenyen is sportszerű viselkedésről tett tanúságot a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel. Románia legjobb terepmotorosa, a Dakar–rali idei maraton kategóriájának a győztese, illetve a tereprali–világbajnokság open trophy kategóriájának második helyezettje hétfőn délután – a cseh Martin Volnyval együtt – egy bajba jutott dél–afrikai versenyőznek segített. A profiknál 7. helyen álló Darryl Curtis egy szűk ösvényen becsúszott az árokba, és egy fának ütközött. Mani és a profiknál 10. pozícióban álló cseh pilóta együtt segített az afrikainak, hogy az kihúzza motorkerékpárját az árokból. Viszont a verseny szabálya szerint csak akkor jár „jutalom” a segítő pilótának (kivonják az idejéből azt, amennyit elvesztett a segítségnyújtáskor), amennyiben egy sérült versenyzőn segít. Darryl nem sérült meg, ezért Mani jelentős időveszteséggel, de 12–ikként ért célba – több mint negyed órát tartott a mentési akció –, az összetettben pedig visszacsúszott a 13. helyre. A hátránya is jelentősen nőtt, ezért már arra sincs esélye, hogy az első tíz között zárjon.

A hobby team kategóriában a szatmárnémeti Nagy Krisztián, oldalán Dani Oţillal az 5. helyen zárta a több mint 160 km–es versenytávot, ezzel az összetett táblázatban a TipTil Team visszaesett a másodikról a negyedik helyre.

Kedden rendezték a világ legnehezebb hard enduro versenyének az utolsó előtti napját, amikor a profi motorosok 170 km–es távot kellett teljesítsenek és Szászváros központjába érkeztek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!