ERDON Helyi sport hírek

2011.07.14. 15:04

Erdei Kevin és Cristian Lăpuştea–Mălăescu a Samuraiul SK legjobbjai

Fél éves mérleget vont a Samuraiul SK, amelyből kiderült, hogy a felnőttek között Cristian Lăpuştea–Mălăescu, a legkisebbek között pedig Erdei Kevin eddig két–két bajnoki címet szereztek.

Fél éves mérleget vont a Samuraiul SK, amelyből kiderült, hogy a felnőttek között Cristian Lăpuştea–Mălăescu, a legkisebbek között pedig Erdei Kevin eddig két–két bajnoki címet szereztek.

Helyi, országos és nemzetközi versenyeken összesen 215 érmet szereztek az elmúlt hat hónapban a Samuraiul SK szatmárnémeti, lázári, batizi és szatmárudvari karatékái, ebből 83 arany, 66 ezüst és ugyanennyi bronz – derül ki a sportág legnagyobb szatmári klubjának a féléves mérlegéből. „A legkisebbektől, akik öt évesek, a legnagyobbakig hoztak érmeket – mondta Magos Róbert klubelnök, fekete öves, 5. Danos vezetőedző. – A felnőttek között a legnagyobb teljesítményt egyértelműen Cristian Lăpuştea–Mălăescu jegyezte, aki kétszeres kumite–bajnok a +85 kg–os súlycsoportban. Egyszer az egyetemisták bajnokságán hódította el az aranyérmet, másodjára pedig a belügyminisztérium ob–ján állhatott a dobogó legfelső fokára Cristi, aki a megyei rendőrségnél dolgozik” – tette hozzá Magos, aki szerint Erdei Kevin révén megtalálták Lăpuştea–Mălăescu utódját. „Még csak nyolc éves, de idén megnyerte a kata– és a kumite–bajnokságot is” – méltatta sportolóját a klub vezetőedzője. Bajnoki címmel büszkélkedhet még a 12 éves Burya Patrik is, illetve kumite bajnoki ezüstérmet szereztek Raul Bozintan (8 éves), Rybanna Lazin (9 éves) és Lemák Hanna (8 éves), míg a dobogó harmadik fokára a 7 éves Burya Dennis állhatott fel.

A klub féléves mérlegéből kiderül az is, hogy egy magyarországi nemzetközi junior versenyről Cornal Bota tért haza aranyéremmel, Bezsera Máriusz és Cezar Moldovan a második helyen zárt, Adrian Bălăceanu és Kaszó Márk pedig bronzérmet szereztek.

Nagy sikernek örvendett a John Deere Szatmár Kupa elnevezésű karatetorna, amelynek végén az esemény egyik szponzorának a képviselője, Koltó Zsolt egy hatalmas serleget adott át a klub sportolójának, Kalocsai Zoltánnak. Az idei övvizsgán (amelyen több mint 100 karatéka adott számot tudásáról) a Samuraiul SK hat sportolója fekete övet szerzett: Talida Miclăuş, George Argyilan, Kalocsai Zoltán, Adrian Bălăceanu, Burya Patrick és Horea Popdan egyaránt több mint hat éve a klub karatékája.

Tanfolyamot vezetett

Szakmai tekintetben is nagy sikereket jegyzett idén Magos Róbert, hiszen WKF karate–szemináriumot vezetett Hajdúszoboszlón több magyarországi egyesület sportolója előtt, ősszel pedig a kanadai Montrealban oktatja majd a karatékákat. „Tudomásom szerint még nem volt példa hasonlóra a sportág szatmári történelmében, hogy itteni edzőt hívtak meg nemzetközi szemináriumok vezetésére” – nyilatkozta Magos. Az idei eddig sikerek lajstromát bővíti az európai uniós támogatás megnyerése, ugyanis a 154, hasonló jellegű projektből a Samuraiul SK pályázata a 14. helyen zárt, így jelentős EU–s támogatásban részesül majd a szatmári egyesület különböző sporttevékenységek szervezésében.

A Samuraiul SK–nak egyébként 143 igazolt karatékája van, akik Szatmárnémetiben a Doamna Stanca Főgimnázium, illetve a Lucian Blaga I–VIII Osztályos Iskola tornatermeiben, Lázáriban, Batizon és Szatmárudvariban pedig a helyi tanintézmények tornatermeiben edzenek.

A klub vezetősége ezúton is szeretne köszönetet mondani a támogatásért a lázári és a batizi polgármesteri hivataloknak és a községi tanácsoknak, dr. Kovács Ottónak, a támogatóknak és a szülőknek egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!