ERDON Helyi sport hírek

2011.07.15. 16:51

Egykori ökölvívók találkoztak

Több mint húszan gyűltek össze a II. Ökölvívók Találkozóján, amelyet a sportág egykori szatmári csillagai rendeztek meg Szatmárnémetiben.

Több mint húszan gyűltek össze a II. Ökölvívók Találkozóján, amelyet a sportág egykori szatmári csillagai rendeztek meg Szatmárnémetiben.

Második alkalommal rendezte meg Gheorghe Sabău, a Nagykárolyi Sab Gomez SK edzője az egykori ökölvívók találkozóját Szatmárnémetiben. Az egyik vendéglátóipari egységben rendezett összejövetelen több mint húsz egykori bokszoló jelent meg, köztük Sándor József, a Szatmárnémeti Unio SK szakmestere, illetve Liviu Gheţe, a Szatmárnémeti Voinţa SE trénere is. Nem hagyta ki az eseményt a Szatmár Megyei Rendőrség főfelügyelője sem, Constantin Taloş ugyanis egykor a szatmári ökölvívócsapatot erősítette. Ioan Ghere, Alexandru Coroian, Vasile Tămaş, Tóth Sándor, Koszor Ferenc, Dezideriu Marcocian, Vadász Zoltán, ifjabb Timofie Pogăciaş, Ioan Gavriş, Nicolae Pop, Nagy József, Gyulai Sándor, Belényi Willhelm, Dumitru Contra, Ştefan Crişan, Kánya Kálmán, Ioan Selişte is az ünneplők körében volt. „Akkoriban rendezték meg az Aranyöv országos versenyt, amelyen csak a sportág krémje vehetett részt. Volt olyan év, amikor Szatmárról öten voltunk” – emlékezett vissza Sabău.

Az ünnepség elején egyébként néma csenddel emlékeztek meg az egykori élsportolók elhunyt edzőjükről, Timofie Pogăciaş, illetve az ökölvívás elhunyt szatmári csillagairól. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, illetve Teodor Curpaş is köszöntötte az ünneplőket. Utóbbi egykor rövid ideig az ökölvívószakág elnöki tisztségét töltötte be, de Şteftől sem áll távol a sport világa, ugyanis az egykori karatéka a Sport és Testnevelési Egyetemet végezte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!