ERDON Helyi sport hírek

2011.06.06. 13:00

Jelesre vizsgázott a szatmári sporttánc–verseny

<p>Az első versenynapon öt arany– és tizenegy ezüstérmet szereztek az I. Szatmárnémeti Kupa országos versenyen a Szatmárnémeti Royal Dance Club és a Szatmárnémeti Dans Club ’92 sporttáncosai.</p>

Vasile Gliga, a Román Sporttánc Szövetség elnöke nyitotta meg az I. Szatmárnémeti Kupája országos tornát. Nyolc év után először rendeztek sporttáncversenyt Szatmáron, és elsősorban ezt a kezdeményezést köszöntötte a föderáció vezetője. „Emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt országos bajnok táncospárok voltak Szatmárnémetiben. Jó látni, hogy ez a sportág tovább él a városban és örülök annak, hogy Szatmárnémeti ismét bekerült a szövetség versenynaptárában” – méltatta az eseményt Gliga.

Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere azokat az embereket dicsérte, akik az anyagi nehézségek ellenére erős klubokat vezetnek a városban. „Elismerem, az elmúlt napokban szembesültem azzal, hogy milyen eredményesek ebben a nemes sportágban a szatmári táncosok. Dicséret illeti az edzőket, hiszen nagyon tehetséges sportolókat nevelnek a klubjaiknál” – mondta az elöljáró. Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke elsősorban Csehi Árpád elnöki üdvözletét tolmácsolta, majd a megyei hatóságok további támogatásáról biztosította a táncverseny szervezőit. „Az én gyermekem is ezt a sportágat űzi, bár jómagam fiatalon karatéztam. Az is, ez is egy művészet” – tette hozzá Ştef.

Ezt követően az ünnepi díszbe öltöztettet Ady Endre utcai sportterem játékterét „ellepték” a táncoslábú párok, akik hihetetlen kecsességgel és eleganciával egyszerűen ámultba ejtették a közönséget. Közben az ország különböző városaiból érkezett bírák szigorúan nézték a produkciókat, és minden kis hibát észrevettek. Így csak a legjobbak jutottak a döntőkbe, ahol a versenyzők mindent beleadva igyekeztek bizonyítani, hogy ők a legjobbak.

Mindet összevetve, dicséret illeti a Szatmárnémeti Royal Dance Clubot az esemény megszervezéséjért, és remélhetően hagyományt teremtenek a tornából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!