ERDON Helyi sport hírek

2011.06.03. 10:21

IV. Liga, döntő: A legjobbak csatája

<div> <p>Szatmár megye – Vasárnap 18 órakor az Olimpia Stadionban a Szatmárnémeti Olimpia és az Óvári Someşul játssza majd a IV. Liga döntőjét. A leggólerősebb és a legjobban védekező csapatok csatája lesz. A szatmárnémeti születésű, de Kolozsváron élő Mihai Prodan vezeti a meccset.</p> <p>&nbsp;</p> </div>

Minden bizonnyal az elmúlt évek egyik legjobban várt bajnoki döntőjét rendezik majd a labdarúgó IV. Ligában, és várhatóan a legnagyobb számú közönséget vonzza ki a helyszínre: vasárnap 18 órától a szatmárnémeti Olimpia Stadionban az A csoport győztese, a Szatmárnémeti Olimpia, illetve a B csoport győztese, az Óvári Someşul feszül egymásnak a bajnoki cím megszerzéséért. Ennél viszont sokkal nagyobb a tét, ugyanis az aranyserleg mellett a győztes III. ligás osztályzót játszhat. Az óváriak történelmi sikerként könyvelhetnék el a selejtezőn való résztvételt, az Olimpia pedig vissza szeretné szerezni az elhalványodó hírnevét.

Mindkét csapat veretlenül zárta az idényt, a statisztikai adatok tekintetében pedig a legjobban védekező csapat a leggólerősebb együttessel néz majd farkasszemet. Az Olimpia hálója az elmúlt harminc mérkőzésen csupán 16–szor rezdült, ezzel szemben az óváriak kapuját 24–szer vették be. A Someşulnak a második legjobb védelme van a IV. Ligában. Nagy István edző legénysége viszont 113–szor volt eredményes a 30 bajnokin, míg a Csík Tibor és Ioan „Lulu” Dragomir edzőpáros csapata „csak” 109 találatot jegyzett. Tehát, a rúgót gólok számát nézve az Olimpia a második legeredményesebb csapat a Someşul mögött.

A játékoskeretek tekintetében is elmondható, hogy idén valóban a megye legjobbjai mérkőznek meg, egyik sem a szerencsének köszönheti a döntőszereplést. Mind az Olimpia, mind a Someşul tudatosan készült ebben az idényre. „Az elmúlt napokban keményebb edzéseket végeztünk. Mindenki egészséges a csapatból, úgyhogy a legjobb játékosaimat küldhetem a pályára – mondta Nagy István, az óváriak szakvezetője. – Reméljük egy jó meccs lesz, sok szurkoló előtt, és a legjobb fog győzni.”

Hasonló véleményen van Csík Tibor is. Az Olimpia vezetőedzője viszont bízik abban, hogy ők fognak örülni a végén. „Az biztos, hogy kiegyensúlyozott meccs lesz, és a végén a legjobb fog győzni. Bízom benne, hogy mi leszünk azok” – tette hozzá Csík Tibor. Az Olimpia egyébként keddtől edzőtáborban van: napi egy edzés mellett közös szabadprogramokon vesz részt a legénység. „Szerencsére mindenki egészséges, és valamennyien már nagyon türelmetlenül várják a döntőt” – folytatta a tréner.

Az Óvári Someşul a 2008/09–es idény végén játszott még bajnoki döntőt, akkor a Florin Fabian edző–játékos által irányított Nagykárolyi Victoriától kaptak ki. Az Olimpia ezzel szemben először játszik majd finálét. Igaz, korábban nem is volt rá alkalma, ugyanis divíziós bajnokságokban szerepelt, ahova három év kihagyás után térne vissza.

Kolozsvári bírók

A találkozót egyébként kolozsvári brigád vezeti: a szatmárnémeti születésű Mihai Prodan (elsőosztályos bíró) sípol, Iulian Székely és Ionuţ Câmpan asszisztensek segítik majd munkáját; cserebíró: Mircea Feşnic. Bírók megfigyelője: Mircea Cigănean (a Kolozs Megyei Labdarúgó Egyesület bíró testületének elnöke); megfigyelők: Valer Vancea (a Bihar Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke), Costin Dan (a Szilágy Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!