ERDON Helyi sport hírek

2011.06.09. 14:27

Érdemes edző lett CsiszárFerenc

<p>Szatmárnémeti – Az egyéni viadalokkal pénteken kezdődnek a férfi párbajtőrvívó Román Kupa viadalai, szombaton a csapatversenyt rendezik. A Szatmárnémeti SK trénere, Csiszár Ferenc érdemes edzőként vezeti majd legénységét.</p>

 

Érdemes edzőnek tüntette ki a Tanügyi–, Kutatási–, Ifjúsági– és Sportminisztérium Csiszár Ferencet, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívó–edzőjét. Az elismeréssel járó emlékplakettet szerdán adták át a trénernek. Simona Deac, Adrian Pop, Fekete Attila, Nyisztor Sándor, Árkosi Bertalan, Tardi Ottó, Amalia Tătăran, Veres Gréta – csak apró töredéke azon sportolók névsorának, akik Csiszár tanítványai voltak (vagy jelenleg is azok) az elmúlt évtizedekben. Csiszár ugyanis már az 1980–as évek elején kezdte meg az edzői pályafutásét, viszont a szakiskola elvégzése után léphetett hivatalosan a klub alkalmazásába, 1992 óta. Korosztályos világ– és Európa–bajnoki érmeseket, olimpikonokat, és számtalan országos bajnokot nevelt a Csipler Sándor Vívóteremben. Az eredményei tükrében pedig megérdemelten kapta meg a kitüntető érdemet.

Csiszár jelenleg Konstancán van, ahol pénteken kezdődnek meg a felnőtt férfi párbajtőrvívó Román Kupa–viadalok. A legénységét két olyan párbajozó erősíti, akik már megnyerték ezt a tornát: Adrian Pop és Árkosi Bertalan. Mellettük Nagy Lehel, Adrian Szilágyi és Cristian Aniculesei is odaérhet a legjobbak közé. „A pénteki egyéni versenyen legalább tíz vívó esélyes a kupagyőzelemre, közülük hárman a Szatmárnémeti SK sportolói” – mondta lapunknak Csiszár, utalva Pop, Árkosi és Szilágyi győzelmi esélyeire. Viszont szombaton, a csapatversenyben a tavalyi bajnok szatmáriak az első számú favoritok. „Lehet, hogy mi vagyunk az első számú esélyesek, viszont meg is nyerni a tornát ahhoz, hogy bizonyítsuk, mi vagyunk a legjobbak. Erős a mezőny, nagy küzdelmek lesznek, ezért nem is szeretek esélyeket latolgatni. Bármi megtörténhet a páston” – folytatta az érdemes edző.

A pénteki és szombati viadalok után Konstancán megrendezik az immár hagyományos, pénzdíjas Paul Călin Emléktornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!