ERDON Helyi sport hírek

2011.05.11. 15:09

I. Kárpát-medencei Lelkészi Focikupa

<p>Nagy érdeklődés övezte május 6-án az első alkalommal megszervezett Kárpát-medencei lelkészi kispályás labdarúgó-bajnokságot. Csengerben tizenhárom csapat képviseltette magát.</p>

A kisváros sportcsarnokában százharminc anyaországi, erdélyi (Kolozsvár, Marosvásárhely/Udvarhely közös csapat), partiumi (Bihar, Szatmár, Zilah, Szilágysomlyó), kárpátaljai és felvidéki lelkipásztor mérkőzött meg egymással. Az egész napos eseményt Bartha Gyula esperes és Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Egyházkerület püspöke nyitotta meg. A Bihari Egyházmegye csapata első mérkőzésén 4–0-s vereséget szenvedett a vendéglátóktól. A következő mérkőzésen azonban beindult a bihari „gőzhenger”, és a zilahiak felett aratott nagy arányú győzelemmel már reménykedhettek a továbbjutást érő első hely elérésében. Erről egy, a hazai szatmáriak elleni kétszer 5 perces ráadásmeccs döntött, hétméteres-párbajjal és bihari örömmel a végén.

Bihari aranyérem

Az elődöntők erdélyi és partiumi dominanciát hoztak, hiszen a négy között csupán egy anyaországi csapat, a Szabolcs-Bereg árválkodott. A torna legtöbb gólját lövő bihariak kiütéssel diadalmaskodtak felettük a döntőbe jutásért. A másik mérkőzésen két, egymás erejét az erdélyi TEPSI-kupáról (Tespedt Eltunyult Papok Sport Imitációja) jól ismerő együttes, a Kolozsvár és a Marosvásárhely/Udvarhely vegyes csapata találkozott, mely utóbbi sikerét hozta. A döntőben a bihariak két góllal is vezettek erdélyi lelkészkollégáik ellenében, ám a fáradtság előbbieknél is kiütközött, így 2–2-es döntetlen után hétméteresek döntöttek az első helyről. Több kihagyott lövést követően a bihariak Szigeti Ferenc, nyüvedi lelkipásztor góljával nemcsak az aznapi második büntetőpárbajukat, de egyben a Kárpát-medencei lelkészbajnokságért játó serleget is megnyerték. A torna legjobb játékosának Filep Attilát, kisnyégerfalvi lelkipásztort választották a szervezők. A harmadik helyre a kolozsvári csapat kapaszkodott fel, miután kiütéssel legyőzték az elődöntő egyetlen anyaországi csapatát, a Szabolcs-Bereget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!