ERDON Helyi sport hírek

2011.05.02. 18:06

BEK: Kilencedik helyen a szatmári fiúk

<p>A Szatmárnémeti SK férfi párbajtőrvívó–csapata a 9. helyen zárt Heidenheimban, a Bajnokcsapatok Európa Kupáján.</p>

Közel állt a bravúrhoz a román férfi felnőtt párbajtőrvívó–bajnok Szatmárnémeti SK csapata a Bajnokcsapatok Európa Kupájának heideinheimi küzdelmén, végül hat tussal kapott ki az Adrian Pop, Árkosi Bertalan, Adrian Szilágyi, Nagy Lehel négyes a francia bajnok SC Levallois együttestől. Ezzel Csiszár Ferenc edző legénysége még az első körben búcsúzott.

A szatmáriak jól tartották magukat a tavalyi világbajnoki ezüstérmes Gauthier Grumierrel, illetve többszörös világbajnoki csapataranyérmes, és olimpia–bajnoki csapataranyérmes Ulrich Robeirivel felálló franciákkal szemben. Az első felvonásban Adrian Pop verni tudta Ulrichot (5–3), majd Szilágyi vereséget szenvedett Alexandre Blaszyck–kel szemben (8–9). Innen a SC Levallois két tus előnyt szerzett, ezt a hátrányt a hetedik asszóig tartani tudták a szatmáriak. Gyakorlatilag itt dőlt el a mérkőzés: Szilágyi 2–6–ra kapott ki Grumiertől (25–30), utána Árkosi és Pop szoros harcokat vívtak Robeirivel, illetve Blaszyck–kel, de ez kevés volt a sikerhez, 35–41–re győztek a franciák, akik ezután simán verték további ellenfeleiket, így jutottak a klubcsapatok legrangosabb kontinentális kupasorozatának döntőjébe, ahol simánt verték a Sala de Armas Madrid együttest is (45–34). Korábban a női párbajtőrvívók, a Steaua csapata Ana Maria Brânză, Alexandru Simona, Anca Maroiu, Deac Simona felállásban megnyerte a BEK–et.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!