ERDON Helyi sport hírek

2011.03.02. 09:56

Rajt előtt a ping-pong egyéni pontvadászat

<p>A nagyszalontai asztalitenisz csapatbajnokságot követően, hamarosan egyéni seregszemle is kezdődik, de már Nagyváradon. Az ősi negyedbeli termeben jelenleg az előselejtezők zajlanak.</p>

A ’70-estől egészen a ’90-es évekig a régióban fogalomnak számított a nagyváradi asztalitenisz, elsősorban az akkori Constructorul és Eternit csapatai teljesítettek jól a női és férfi bajnokságokban. Fokozatosan azonban ez a lendület megfékeződött, mígnem hosszú évekre teljesen eltűnt az asztalitenisz Nagyváradról. Próbálkozások voltak, de leginkább Nagyszalontán lehetett versenyszerűen a sportágat űzni, majd Váradon a Tibclau kezdett el gyerekekkel foglalkozni. A már veteránnak számító tehetséges asztaliteniszezők közben beiratkoztak a különböző magyarországi régiós bajnokságokba, úgy mint a békésibe vagy a Hajdú-Bihar megyeibe.

Bajnokság Váradon is

Tavaly Szalontán Csepregi Sándor szervezésében életre hívták a havonta egy alkalommal sorra kerülő csapatbajnokságot, s talán ezen is felbúzdúlva idéntől már egyéni pontvadászat is létezik. Az ötlet kiötlője, Kádár József elmondta, hogy a bajnokság még kezdeti stádiumban van, olyannyira, hogy jelenleg még az előselejtezők zajlannak, vagyis még bárki bekapcsolódhat a sergszemlére. A tervek szerint két osztályban zajlanak majd a versenyek, az A-osztályban a legjobb húsz, míg a B-ben az elsőből kiszoruló további húsz sportoló vetélkedik egy előre megtervezett pontrendszer szerint.

A selejtezőket minden hónap utolsó vasárnapján az Ősi negyedben lévő Lăpuşului utca 6. szám alatt lévő teremben (a Nevis szálló és a Trei G bevásárlóközpont között) rendezik, a nevezési díj húsz lej, feliratkozni a 0732/403-310-es telefonszámon (Kádár József) lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!