ERDON Helyi sport hírek

2011.01.29. 08:39

Legalább száz sportolót várnak a Szatmárnémeti Kupára

<p>Hat ország szakági szövetsége már jelezte résztvételi szándékát a Szatmárnémeti Kupa elnevezésű női kadet tőrvívó európai körversenyre, amelyet február 12–13–án fognak rendezni a Sportlíceum Ady Endre utcai termében.</p>

Ukrajna, Grúzia, Izrael, Magyarország, Moldova és még az Amerikai Egyesült Államok két sportolója is itt lesz a nemzetközi pontszerző versenyen. „A két vívó Magyarországon edzőtáborozik ebben az időszakban, ezért ők is csatlakoznak majd a magyarokhoz, akik részt vesznek a szatmári versenyen” – mondta lapunknak Stahl Krisztina, az esemény egyik szervezője. A résztvevő országok listája bizonyára bővülni fog, ugyanis a verseny időpontja előtt egy héttel zárják le a nevezést, így legalább száz tőrvívóra számítanak az idei megmérettetésen. „Tavaly körülbelül hatvanan voltak. Ettől az évtől viszont európai körverseny lett, tehát pontszerző viadal, ezért sokkal nagyobb az érdeklődés a Szatmárnémeti Kupa iránt” – folytatta az egykori kiváló tőrvívó.
Mint ismeretes, a szatmári nemzetközi tornát tavaly rendezték meg először. A sikeres rendezés után, a román szövetség (FRS) közbejárására, az kontinentális föderáció felvette a Szatmárnémeti Kupát a hivatalos nemzetközi tornák versenynaptárába. Romániában először rendeznek majd ilyen rangú vívóversenyt, így megtiszteli a viadalt majd jelenlétével a FRS elnöke, Ana Paşcu is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!