ERDON Helyi sport hírek

2010.12.09. 16:04

Hazudik Florin Gal a Sporthotel–ügyben?

<p>Az egyik helyi hírportál szerint a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság koncesszióba adta a szatmárnémeti Sporthotelt, azonban az ideiglenes igazgató, Florin Gal mindent tagad.</p>

Hiába kérte a kormánytól a Szatmár Megyei Tanács a szatmárnémeti Sporthotel adminisztrációs jogát, az épület tulajdonosa, a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) ideiglenes vezetője, Florin Gal koncesszióba adta a szállodát egy nagykárolyi cégnek. A portalsm.ro hírportál szerint a céget korábban éppen az ideiglenes igazgató vezette, amúgy pedig a Bosic Empire Company Kft. székhelyeként jelenleg is Gal lakcíme szerepel.

Telefonon hívtuk fel az ideiglenes igazgatót, hogy nyilatkozzon az ügyben, viszont Gal tagadta, hogy koncesszióba lenne adva a szálloda. „Nem volt koncesszióba adva Sporthotel” – ismételte el többször is nyomatékosan a DJST ideiglenes vezetője. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, hogyan jelenhetett meg a hír, amelyben mellesleg nyilatkozott, és a koncessziós versenytárgyalás hitelességét is megerősítette. Azt már elismerte, hogy beszélt az említett hírportál riporterével. A kusza gondolatai és magyarázkodásai közepette, több mint öt perces beszélgetés után Gal azzal zárta mondanivalóját, hogy gyűlésen van, ezért nem tudja folytatni a párbeszédet.

Azt még sikerült megkérdeznünk, mi a véleménye a megyei tanács kezdeményezéséről? „Ha a megyei tanácsot tényleg érdekelte volna a Sporthotel és az igazgatósághoz tartozó táborhelyek sorsa, miért nem fektetett be eddig egy lejt sem az épületek karbantartására, vagy miért nem törődik azzal, hogy járhatatlan az a néhány méter útszakasz, amely a szatmárnémeti táborhelyhez vezet” – tette fel a kérdést Gal, aki valószínűleg nem tudja, hogy a városi utak karbantartása a helyi tanács hatásköre, míg a DJST a minisztérium alárendeltségébe tartozik.

„Számításaink szerint a kormány már novemberben napirendre kellett volna tűzze a kérésünket, erre nem került sor a mai napig sem” – mondta lapunknak Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, akit annak a tanácsi határozatnak a sorsáról kérdeztük, amelyet még október elsején fogadott el a megyei testület. A szálló koncessziónálása kapcsán az elnök hozzátette: „A témában nem volt megkérdezve sem a helyi, sem a megyei tanács.”

Mint arról beszámoltunk, a DJST igazgatói tisztségének betöltésére az elmúlt hónapban írtak ki versenyvizsgát, azonban a bizottság „alkalmatlannak” találta az intézményvezetői tisztségre az utóbbi évek legeredményesebb szatmári sportolóját, Stahl Krisztina egykori tőrvívót. A következő vizsga kiírásáig Florin Gal tölti be ideiglenesen az igazgatói posztot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!