ERDON Helyi sport hírek

2010.11.25. 16:51

Közös edzés apagyi asztaliteniszezőkkel

<p>Határon átnyúló EU–s pályázatot nyert a Szatmárnémeti Voinţa SE, amelyben partner az Apagyi SE asztaliteniszcsapat. A magyarországiak Szatmáron jártak szerdán.</p>

Nyolc tagú magyarországi küldöttséget fogadott szerda délután a Szatmárnémeti Voinţa LPS pingpongcsapata. Az Apagy SE három NB1–es játékosa, a klub támogatói és amatőr játékosok, illetve a település polgármestere, Kiss István látogatott Szatmárra.

„Több mint 10 éve létezik a baráti kapcsolat a két egyesület között. Gyakran látogatjuk egymást, közös edzéseket tartunk, illetve a szatmárnémetiek állandó résztvevői az Apagy Nemzetközi Pingpong Gálának” – mondta lapunknak Kiss István. „Egyszer már nyertünk azon a tornán” – egészítette ki a polgármestert Stefan Fastus, a szatmári klub támogatója.
Liviu Ghere, a Voinţa Sportegyesület elnöke szerint, eljött az ideje annak, hogy egy közös projektet készítsenek, amelyre európai uniós támogatást nyertek. „A határon átnyúló program keretében közös edzéseket, edzőtáborokat, versenyeket szervezünk, illetve nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra” – vázolta az egy éves futamidejű program fontosabb pontjait Ghere. A klubelnök hozzátette, a Voinţa Sportegyesület sakk és ökölvívó szakosztálya is hasonlóan jó kapcsolatokat ápol nyíregyházi egyesületekkel.

Bartha Miklós, a szatmári egyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője elmondta, tárgyalnak egy németországi klubbal is: Gerstetten település csapatával hamarosan partnerségre léphetnek. Az Apagy SE egyébként – akárcsak a Voinţa LPS asztaliteniszcsapat – a másodosztályos bajnokságban szerepel. „Nagyon sok amatőr játékos jár asztaliteniszezni, de hallom, a »pingpong–láz« Szatmárnémetiben is hasonló, mint nálunk” – tette hozzá Kiss István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!