ERDON Helyi sport hírek

2010.11.17. 16:48

Ismét bajnok az éremgyűjtő Amalia Tătăran

<p>Szerdán Szatmárnémetiben, a kadet korosztályos női párbajtőrvívó–bajnokság egyéni viadalában Amalia Tătăran arany–, Veres Gréta pedig bronzérmet szerzett.</p>

Vívói sportpályafutása 17. érmét gyűjtötte be szerdán a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran (képünkön balra). Csiszár Ferenc edző tanítványa keresztül gázolt a mezőnyön a 17 éven aluliak egyéni viadalában és megvédte bajnoki címét. Akárcsak tavaly, Tătăran idén is duplázott, ugyanis korábban már begyűjtötte a junior–ob–n az aranyérmet. „Őszintén, idén már nem izgultam annyira.

Azzal viszont tisztában vagyok, hogy egyre nehezebb dolgom van, mivel – első számú esélyesként – mindenki engem akar legyőzni” – mondta mosolyogva a 15 éves vívó lány, aki a szerdán, a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben rendezett bajnoki döntőben 15–8 arányba verte a craiovai Mihaela Ţuguit. „Remélem még bővíteni tudom az éremgyűjteményemet egy arannyal, ugyanis győzni szeretnénk csütörtökön a csapatversenyben is” – folytatta Tătăran, aki néhány évvel ezelőtt karate Európa–bajnokságon szerzett aranyérmet

Az idei vívó kadet–világbajnokságon bronzérmes párbajtőrvívó az elődöntőben csapattársát, Veres Grétát (képünkön jobbra) búcsúztatta, így Csiszár két érmes sportolóval büszkélkedhet a tegnapi egyéni viadal után: Tătăran arany–, Veres pedig bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!