ERDON Helyi sport hírek

2010.10.07. 17:33

Világhálón a lázári karatékák

<p>Szatmári és lázári élményeikről számolnak be honlapjukon a franciaországi David Felix, többszörös karate–világbajnok és Janaina Lemoine, egykori taekwondo–világbajnok, akik a Samuraiul SK meghívására májusban látogattak megyénkbe.</p>

Mint arról beszámoltunk, az általuk képviselt franciaországi alapítványok karate–felszereléseket hoztak a klub sportolóinak, David Felix pedig közös edzést tartott a karatékáknak. A lázáriak külön találkozhattak a világklasszis vendégekkel, itt 25 karate–felszerelést osztottak szét a sportolóknak. Az itteni élményeikről pedig külön beszámolót írtak willsport.org honlapon a franciaországiak. „Ez egy óriási dolog, hogy vidéki sportolók egy ilyen nagy nemzetközi elismerésre tettek szert. Ezt elsősorban az edzéseken mutatott komolyságuk, odaadásuk, kitartásuk révén érhették el” – méltatta a lázári karatékákat Magos Róbert, a Samuraiul SK elnöke, aki külön méltatta Ligner Andrea Európa–bajnoki bronzérmes és országos bajnok, illetve Godja Bettina, Nagy Eszter, Haosi Edina, Alexa Bettina és Kónya Arnold országos bajnokok teljesítményét. „Nagy segítséget nyújt a helyi polgármesteri hivatal is, illetve nagy erőfeszítéseket tesz a lázári szekció működtetése érdekében dr. Kovács Ottó is” – tette hozzá Magos, aki egyben a klub főedzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!