ERDON Helyi sport hírek

2010.10.25. 18:27

Teljes káosz aa Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóságon

<p>Egyelőre nincs igazgatója a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóságnak, miután a „néhány napos” intézményvezető is lemondott.</p>

Az utóbbi másfél évben, amióta az új kormány hatalomra lépett, és összevonták a megyei sport–, illetve ifjúsági igazgatóságokat, négy vezetője volt a Szatmár megyei intézménynek, de jelenleg senki sem vezeti a DJST–t.
A PD–L megyei szervezete másfél évvel ezelőtt lecserélte Alexandru Contraşt, aki azelőtt több mint egy évtizeden keresztül vezette az intézményt, és a sportigazgatóság könyvelőjét, Mucenica Ildikót kérték fel rövid időre a vezetői poszt betöltésére, amíg Marius Tarţa (egy zenész) versenyvizsga útján nyerte el az igazgatói tisztséget. Augusztusban, miután összevonták a sport– és ifjúsági igazgatóságokat Călin Gal foglalta el az intézmény vezetői székét, aki alig másfél hónap múlva lemondott. Ideiglenesen ismét Mucenica Ildikó lett az igazgatóság koordinátora, októberben pedig  már Contraş vezette a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóságot. Az elmúlt héten, Bukarestben a testnevelőtanárból lett intézményvezető kinevezése feltételeként kérte, hogy gazdasági átvilágítást végezzenek az egykori Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóságnál. Mivel a minisztériumi képviselők elutasították kérését, Contraş lemondott a tisztségről.
Jelenleg tehát senki sem vezeti a DJST–t, és ez így lesz novemberig. Ugyanis jövő hónapban rendezik a versenyvizsgát a megüresedett posztra, amelyre – úgy tudjuk – Tarţa és Florin Gal pályázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!