ERDON Helyi sport hírek

2010.09.09. 18:21

Tőrvívó–ob: Teofil Moisuc ezüstérmes

<p>Egy ezüstéremmel nyitottak a Szatmárnémeti SK tőrvívói a 20 éven aluliak bajnokságán.</p>

A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben zajló viadalok első napján, a férfi egyéni versenyben Teofil Moisuc állhatott a dobogó második fokára, mivel a döntőben 15–9 arányban vesztett Osman Wassimmal szemben. A Lengyel Éva és File Attila edzőpáros tanítványa 8–7–ig fej–fej mellett haladt a Steaua vívójával, azután viszont elfogyott Moisuc ereje, a fővárosi pedig nyerte a finálét. A trénereknek viszont nem lehet panaszuk, ugyanis tanítványuk tavaly bronzérmet szerzett, ezt váltotta idén aranyra.

Moisuc egyébként a legjobb nyolc közé jutásért a Steaua egyik másik vívóját, Tiberiu Carapanót búcsúztatta, a negyeddöntőben viszont csapattársa, Mureşan István volt az ellenfele, akit öt tussal vert. Az elődöntőben a „katonacsapat” újabb vívója ellen kellett küzdenie Moisucnak. Mihai Predescuval rendkívül kiélezett csatát vívott, végül 15–13 arányban nyerte az asszót, így jutott a döntőbe. Mureşan egyébként – aki a 8. helyen zárt a 26 fős mezőnyben – csapattára ellen kellett küzdjön a nyolcba jutásért is, 15–14 arányban győzött Alexandru Ardeleannal szemben. Utóbbi a 9. helyen zárt.
Pénteken a csapatversennyel folytatódnak a tőrvívó fiúk viadala a szatmárnémeti teremben. A SK két legénységgel nevezett a hatcsapatos versenyre.

20 éven aluliak bajnoksága, férfi, egyéni, tőrvívás (a Szatmárnémeti SK sportolóinak eredményei): 2. Teofil Moisuc... 8. Mureşan István, 9. Alexandru Ardelean... 11. Bogdan Dascălu... 14. Alexandru Târgovăţu... 18. File Szabolcs... 20. Bartók Alpár... 22. Szemák Tamás, 23. Sebastian Flucuş, 24. Cătălin Dan, Néma Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!