ERDON Helyi sport hírek

2010.09.30. 17:35

Stratégiaváltásra készülnek

<p>Szatmárnémeti – Új motorral, saját csapattal jobb eredményt ért el a szatmári Vajda „Kisbajnok” Andrei, a World Series Karting vb– futamon. Augusztusban gyári csapat versenyzőjeként állt fel a rajthoz.</p>

Az augusztusinál jobb eredményt ért el az elmúlt hétvégi világbajnoki futamon Vajda „Kisbajnok” Andrei. Az olaszországi Val Vibrata településen rendezett megmérettetésen a World Series Karting (WSK) Mini kategóriájának versenyében a középmezőnyben végzett a 10 éves szatmárnémeti pilóta. 170 indulóból csak 75–en kvalifikálták magukat a futamokra. A Szatmárnémeti Go Kart Team fiatal versenyzőjének ez nem okozott gondot, az elődöntőben pedig a 37. helyen végzett. „Jó volt a verseny, remek csapatmunkát végeztünk, de sokat tanultunk ez alkalommal is” – összegezte a szatmári team műszaki vezetője, Vajda „Bajnok” Zsolt. A pilóta édesapja szerint ugyanis a felkészültség és a technikai háttér szempontjából is nagyon le vannak maradva az élcsapatokhoz képest. „Sokkal többet és jobban fel kell készülni ezekre a WSK–futamokra. A román bajnokságon való résztvétel nagyon kevés, ha eredményesek akarunk lenni a nemzetközi porondon. Legalább havonta részt kell venni egy–egy olaszországi versenyen, viszont ez nagyon költséges. Át kell gondolni a stratégiát, ugyanakkor további szponzorokat kell keressünk. Lehet, el sem fogunk menni az október 10–i vb–futamra, ezzel is a jövő évre” – panaszolta „Bajnok”.
Az elmúlt hétvégi futamon egyébként már nem a Parilla gyári csapatának színeiben versenyzett „Kisbajnok”, hanem szatmári klubcsapatát képviselte a rajtrácson. Új motort, a Lenzo gyártól béreltek erőforrást a megmérettetésre, ezért javult a pilóta eredménye is. „A motor jobb volt, viszont a versenygép vázán még sokat kellett volna dolgozni, hogy tovább javuljon a teljesítménye” – tette hozzá a műszaki vezető.
Vajda „Kisbajnok” Andrei egyébként október 17–én részt vesz majd a Román Autósport Szövetség által rendezett bajnokság bukaresti zárófutamán (ezen a Szatmárnémeti Gyermekpalota versenyzőjeként), ez lesz majd az idényzáró versenye. A 10 éves pilóta idén már begyűjtött egy bronzérmet a Román Autóklub (ACR) által rendezett hat fordulós bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!