ERDON Helyi sport hírek

2010.09.28. 16:29

Magyar vereség Szatmáron

<p>Kikapott Magyarország 18 éven aluliak labdarúgó–válogatottja a Románia ellen játszott szatmárnémeti felkészülési mérkőzésén. Körülbelül 2000 néző volt a délutáni meccsen.</p>

Visszavágott Románia 18 éven aluliak labdarúgó–válogatottja Magyarország korosztályos csapatának az áprilisban elszenvedett 1–0–ás vereség miatt: Lucian Burchel szövetségi kapitány legénysége 2–0 arányban győzött Szatmárnémetiben, az Olimpia Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. Mint arról beszámoltunk, a tavaszi barátságos meccset is az Olimpia gyepszönyegén rendezték, viszont a mostani találkozón mindkét együttes jobb játékot mutatott. A vendéglátó románok már a 4. percben vezetést szerezhettek, de Benzar büntetőjét védeni tudta Ambrusics. Később Marcus hagy ki egy ziccert, a 29. percben viszont már nem hibázott, és bevette a magyarok kapuját. A vendégek nem sokkal utána egyenlíthettek volna, Ugrai bal oldali, hosszúsarokra küldött lövése után viszont a labda kevéssel kerülte el a kaput.
Fordulás után a magyarok határozottabban játszottak, viszont Farkas kiállítása elvágta a lendületet: a hátvéd egy veszélyes becsúszás után a második sárgalapot látta a szatmári játékvezetőtől, Ovidiu Maziulutól. Ráadásul a „trikolór”–ok a 70. percben növelték előnyüket: egy kezezés miatt megítélt 11–es után ezúttal Năstăsie eredményes tudott lenni.. Három perccel később visszaállt az egyenlőség a pályán, ugyanis Cureteu is megkapja a második sárgáját a végig jól bíráskodó Mazilutól. Viszont a magyarokban már nem volt elég „szufla” a végére, csak Szolnoki pipára küldött, kivédett lövését, illetve Batizi kihagyott ziccerét jegyezhettük fel.
„Jó, küzdelmes meccs volt, egy jól szervezett ellenféllel – értékelt lapunknak a magyar együttest augusztus 1–től irányító Szepessy László. – A védekezésben elkövetett hibák, és a támadójáték pontatlansága miatt veszítettük el a találkozót, de az ellenfél teljesen megérdemelten nyert – tette hozzá a szakvezető, akinek csapata október elején Tatabányán Európa–bajnoki selejtezőt fog játszani. – Megtaláltuk azt a játékoskeretet, amellyel eredményeket tudunk elérni” – folytatta Szepessy, aki reméli, együttese kvalifikálja majd magát a 2011–es, romániai Eb–re.
„Egy kombinatív játékot kértem a csapatomtól, viszont a jól felálló magyarok miatt ez nem sikerült” – mondta Burchel.


Eredmény
Felkészülési mérkőzés, U18–as válogatottak: Románia – Magyarország 2–0 (1–0). Gólszerzők: Marcus (29. perc), Năstăsie (70. – 11–esből). Kiállítva: Cureteu (73. perc), illetve Farkas (58.). Olimpia Stadion, Szatmárnémeti, 2000 néző. Vezette: Ovidiu Mazilu (Szatmárnémeti). Asszisztensek: Sergiu Neichi, Constantin Por (Szatmárnémeti). Csere: Kovács Szabolcs (Nagykároly).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!