ERDON Helyi sport hírek

2010.09.21. 18:26

Kezdődik a pingpong–idény

<p>Támogatók hiányában idén is az A–osztályban való bennmaradás a célja Szatmárnémeti asztaliteniszcsapatának. Szombaton kezdődik a bajnokság.</p>

Sorozatban második évét kezdi meg a Szatmárnémeti Voinţa LPS csapata az asztalitenisz másodosztályában, Ioan Gherghel edző legénységét pedig az a megtiszteltetés érte, hogy a csoportkör első fordulójában hazai pályán szerepelhessen. A szatmárnémeti Olimpia Stadion alatti pingpong–teremben a Voinţa LPS mellett a kolozsvári, a zilahi és a dési csapat mutatkozik be az új idényben. A kolozsváriak az első számú favoritok, csapatuk két játékosa, Simon Csaba és Maximilian Marchiş ugyanis az ország legjobb tíz asztaliteniszezője között van a rangsorban. Másrészt, Simon egyéni bajnoki bronzérmet szerzett tavasszal. A dési csapat is erős, ugyanis az együttest a besztercei olimpiai központban készülő legjobb ifjak alkotják. A zilahi együttest pedig a belügyminisztériumok közötti világbajnokságának győztese, Dan Fărcaş erősíti.

Voinţa LPS–ben többnyire olyan sportolók szerepelnek, akik kedvtelésből asztaliteniszeznek. Mindezek ellenére a Kocsán Attila, Bartha Miklós, Marius Gherghel, Adrian Şerban, Liviu Paşca alkotta ötös elszánt, és legalább két párharcot szeretne megnyerni. „Egyértelmű, hogy nem lesz egyszerű a feladat, de szerintem a zilahiak és a désiek is megfoghatók” – véli Kocsán Attila, aki az elmúlt idényben a csoport második helyén zárt a szatmári csapattal. „Idén is az A–osztályba való bennmaradás a cél. Támogató hiányába nem is lehetnek nagyra törő terveink, ugyanis olyan asztaliteniszezőkkel állunk szemben a bajnokságban, akik ebből élnek, naponta több órát edzenek a versenyekre” – vázolta a Voinţa LPS sportolója.
A bajnoki fordulót szombaton 9 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!