ERDON Helyi sport hírek

2010.09.28. 18:09

Három aranyérem az Unio SK kajak–kenusainak Nagybányán

<p>A Szatmárnémeti Unio SK mindegyik versenyzője szerzet egy–egy aranyérmet a nagybányai Gesztenye–ünnep alkalmával rendezett kajak–kenu–versenyen. Csapatban a 4. lett Szatmárnémeti.</p>

A hétvégén rendezték a nagybányai Fernezely–tavon a 20. Regata Baia Mare elnevezésű országos kajak–kenu versenyt, amelyre bukaresti, aradi, temesvári, vajdahunyadi, galaci, dăbuleni–i, călăraşi–i egyesületek mellett meghívást kapott a Szatmárnémeti Unio SK is. Năşălean Dóra edző 19 éven aluli tanítványai közül Csernáti Gábriel két aranyérmet szerzett a Gesztenye–ünnep alkalmával rendezett hagyományos megmérettetésen. Előbb a kenu egyesek 1000 méteres versenyében ért elsőként célba, majd a páros viadalban, oldalán Nagy Sergiuval volt a mezőny legjobbja, ugyanazon a távon. Utóbbi egyébként a K1–esben csapattársa, Csernáti mögött ért célba, így ő állhatott a dobogó második fokára a 1000 méteres táv egyéni számában.
Feliratkozott az aranyérmesek listájára Pop Norbert is. A 19 éven aluliak kajak egyes 1000 méteres versenyszámában legyőzhetetlen volt a szatmári sportoló.
Az eredmények összesítése után, a pontszámok alapján az előkelő 4. helyen zárt a Szatmárnémeti Unio SK, a tizenkét csapatos mezőnyben. Az első helyen zárt a Sportul Studenţesc, második az Aradi SE, harmadik a Temesvári SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!