ERDON Helyi sport hírek

2010.09.23. 16:40

Gyenes Mani Marokkóra spórol

<p>Ezen a hétvégén rendezik az endurocross–bajnokság utolsó fordulóját, viszont Gyenes „Mani” Emanuel nem utazik el a versenyre, ugyanis már augusztusban biztosította bajnoki címét.</p>

Nem utazik el Buşteniba a szatmárnémeti motoros Gyenes „Mani” Emanuel, az endurocross–bajnokság utolsó futamára, mivel már az előző fordulóban biztosított bajnoki aranyérmét, behozhatatlan előnyre tett szert táblázatban. Döntésének elsősorban spórolási oka van, ugyanis október elején két fontos versenyen fog részt venni. Október 2–án Buzăuban rendezik meg az enduro–bajnokság utolsó etapját, ezen rajthoz kell állnia, hogy megvédje vezető pozícióját a táblázatban. Másfél hétre rá pedig Marokkóba utazik, ahol részt fog venni a tereprali–világbajnokság futamán.

„Értelmetlennek tartottam, hogy akkora nagy utat megtegyek Buşteni–ig. Most készülök az enduro–bajnoki, és a vb–futamra – mondta Mani, aki idén részt szeretne venni a mexikói International Six Days Endurovilágbajnoki versenyen is. – Mindkét nemzetközi versenyen való résztvétel még kérdőjeles. De több mint valószínű, hogy a marokkói futamon ott leszek, erről a következő héten születik majd végleges döntés” – tette hozzá.

A román bajnokokat egyébként decemberben, egy gála keretében díjazza majd a Román Motoros Szövetség. Ezen az ünnepségen két szatmári bajnokot is avathatnak, ugyanis az enduro–ob–n Mani mellett Szilveszter Márton (Marci) is aranyérmet szerezhet géposztálya versenyében, ehhez meg kell őrizze előnyét a táblázatban üldözőivel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!