ERDON Helyi sport hírek

2010.09.10. 15:49

Földharc-bajnokság: Kovács és Faur bajnok

<p>Két arany– és két ezüstéremmel kezdett a Szatmárnémeti Unio SK a földharc–bajnokságon, Drobeta Turnu Severinen.</p>

Kiválóan kezdtek a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozói a földharc–bajnokságot (Ne waza) Drobeta Turnu Severinen. A Tereli Mihály és Ramona Igna edzőpáros tanítványai közül a 15 éven aluliak viadalában szatmári finálét rendeztek a +52 kg–os küzdelmekben. Kovács Dóra és Mihaela Faur harca döntetlenül zárult, a bírók döntése alapján pedig előbbi nyerte a súlycsoportot. „Ezen a meccsen felültem a lelátóra és hagytam, hogy egymás között döntsék el, ki a jobb. A bírók döntöttek úgy, hogy Dóra volt a jobb, de szerintem mindketten aranyérmet érdemeltek volna” – mondta elégedetten Tereli.

A +46 kg-os súlycsoportba 48 fiú nevezett, közülük a szatmári Florin Faur bizonyult a legjobbnak. A gyermek korosztályban Czerlau Jennifer is remekelt: a 40 kg-osok között húszból a második helyen zárt az Unio SK sportolója. Pénteken a nagyok küzdelmével folytatódott az ob. A 20 éven aluliak nagy hiányzója Sámel Lóránd, akit nem engedett el a szövetségi tréner az edzőtáborból, ugyanis az ifjúsági válogatott gőzerővel készül a szeptember 16–án kezdődő szófiai korosztályos Európa–bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!