ERDON Helyi sport hírek

2010.08.04. 18:20

Karting–ob: kézdivásárhelyi futam következik

<p>A tizedik helyen zárt a karting Délkelet–Európa–bajnokság Mini kategóriájában a Szatmárnémeti Go Kart Team pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei.</p>

A 10 éves versenyző el sem utazott a három fordulós regionális verseny utolsó etapjára, a bulgáriai Haskovóba. A csapat elsősorban azért döntött így, mert ezáltal jelentős anyagi megtakarítást érhetnek el. „Kisbajnok” ugyanis ebben a hónapban Olaszországba fog utazni, ahol rajthoz áll majd a WSK világbajnokság első fordulójának futamain. Azelőtt még részt vesz ezen a hétvégén az országos bajnokság kézdivásárhelyi versenyén. A hazai pontvadászatban Vajda Andreinek minden esélye megvan még arra, hogy a Mini kategóriában feljebb kapaszkodjon a táblázatban, amelyen jelenleg a 3. pozíciót foglalja el. A világbajnoki megmérettetést egyébként augusztus 29–én, Sienában fogják rendezni, a „Kisbajnok” pedig a IAME–Parilla gyári csapat színeiben áll majd rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!