ERDON Helyi sport hírek

2010.08.05. 17:09

Karate: Ötödik lett Bezsera Máriusz a vb–n

<p>Nem jött össze az éremszerzés a Samuraiul SK két szatmári karatékájának, a Törökországban rendezett WKF shotokan karate–világbajnokságon.</p>

A felnőttek +85 kg–os kumite–próbában a szatmárnémeti Cristian Lăpuştea egyéniben már az első körben kiesett, de a csapatversenyben – a tőle várt teljesítményt nyújtva – minden meccsét nyerte. Ezzel együtt viszont Románia válogatottja Azerbajdzsán, Oroszország, Törökország és Olaszország mögött csak az 5. helyet szerezte meg.
Kevéssel maradt le a dobogós helyektől a szatmári klub batizi karatékája is: Bezsera Máriuszt – a ifik –61 kg–os egyéni kumite–próbában – egy jól felkészült török karatéka állított meg a negyeddöntőben, így csak az 5. helyet szerezte meg. A batizi sportoló – akinek a vb–n való résztvételi költségeit a község polgármestere, Iosif Roca biztosított – egyébként mintegy másfél éve  karatézik. „Sajnálom, hogy nem sikerül érmet szerezniük sportolóimnak, de el kell ismernem, nagyon erős volt a mezőny. Talán Cristian többet is elérhetett volna az egyéni viadalokban, Máriusz eredménye pedig kiváló. A fiatal karatéka kevés nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és úgy gondolom, szép bemutatkozás volt a részéről ez a vb–teljesítmény” – értékelt Magos Róbert klubelnök, a Samuraiul SK fekete öves, 5. Danos edzője.
A román válogatott egyébként 5 arany–, 6 ezüst– és 6 bronzéremmel tértek haza az isztambuli világversenyről.
Magos elmondta, a hónap végén edzőtáborba vonulnak a Samuraiul SK minden szekciójának (Szatmárnémeti, Lázári, Szatmárudvari, Batiz) karatékái. A Máramaros megyei Izvoare üdülőtelepülésen napi három edzéssel készülnek majd az év hátralevő versenyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!