ERDON Helyi sport hírek

2010.08.02. 17:28

Indulásra készen állnak a vívók

<p>A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben készül a szatmári Amalia Tătăran és a craiovai Lucian Ciovica párbajtőrvívók, akik Szingapúrban Romániát képviselik majd az 1. Ifjúsági Olimpiai Játékokon.</p>

Vasárnap utazik Bukarestbe Csiszár Ferenc, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívó–edzője és tanítványa, Amalia Tătăran, ahonnan jövő hét kedden repülnek Szingapúrba, ugyanis augusztus 14–én kezdődnek a városállamban az 1. Ifjúsági Olimpiai Játékok.
Akárcsak a felnőtteknél, az ifiknél is kvalifikációs tornákról jutottak ki a sportolók az ötkarikás nyári játékokra, a szatmári párbajtőrvívó pedig Bakúban, a kadetek világbajnokságán szerzett bronzérmet. Romániát összesen 30 sportoló fogja képviselni 12 sportágban. Az olimpiai játékokra mintegy 3600 sportolót várnak, akik 26 sportágban mutatják meg tudásuk legjavát. „Vívásban minden fegyvernemben 13 sportoló van. Nagyon nehéz volt kijutni, de aki ott van, azok általában mind jók. Éppen ezért, kissé korai lenne esélyekről, elvárásokról beszélni” – mondta lapunknak Csiszár. Amalia Tătăran mellett a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben készül Lucian Ciovica craiovai párbajtőrvívó. Ők ketten, és Dragoş Sebastian Sîrbu iaşi–i kardozó képviselik majd Romániát a vívószámokban. A junior világranglista 28. helyén álló szatmári 16 éves lány augusztus 17–én lép majd pástra.
Akárcsak a felnőtteknél, az ifik nyári játékát is a olimpiai láng ünnepélyes meggyújtása előzött meg. A görögországi Olympiában július 23–án lobbant lángra a láng. Berlin, Dakar, Mexikó City és Auckland után holnap érkeznek meg a „lángvivők” Szöulba, a tervek szerint pedig egy hét alatt végigviszik a lángot Szingapúrban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!