ERDON Helyi sport hírek

2010.08.12. 13:51

Feléled a Szatmárnémeti Olimpia FC

<p>Feléledni látszik a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata, amely harmadik idényét fogja kezdeni a hétvégén a IV. ligás bajnokságban.</p>

A Szatmár Megyei Tanács testülete ugyanis arról döntött csütörtöki ülésén, hogy részt vesz majd a most alakuló Szatmárnémeti Olimpia FC Sportegyesület 2010–ben. Vagyis, a megyei önkormányzat is fogja támogatni a labdarúgócsapatot, amelynek célja, hogy a 2010/11–es idény végén feljusson a III. Ligába. „A szatmári futballnak van múltja, de nincs jelene – ismerte el Csehi Árpád, a megyei tanács elnöke. – Hosszú távú céljaink vannak, és azt szeretnénk, hogy a megye tehetséges labdarúgóinak biztosítsunk egy csapatot, ahol megmutathatják tudásuk legjavát. Azt szeretnénk, hogy ne más megyék együtteseit, vagy magyarországi focicsapatokat erősítsenek, hanem maradjanak itthon” – tette hozzá.
Adrian Ştef, a megyei tanács alelnöke elismerte, Szatmár az egyedüli megye, ahol a megyei tanács nem támogatta eddig a focit. Egyelőre még nem lehet tudni, mekkora lesz a sportegyesület költségvetése, mint ahogy azt sem, hogy kik vesznek részt az igazgatótanácsban, illetve kik alkotják majd a szakmai stábot. A tervezet egyik előterjesztője, Pintér József tanácsos, a Nagykárolyi Victoria elnöke elmondta, szükség lesz egy megyei válogatót rendezni, hogy a legjobb focistákat hozzák el az Olimpiához. „Azt szeretnénk, hogy csak megyénkbeli fiatalok alkossák a csapatot. Tehetségekből pedig van bőven, hiszen rengeteg focista játszik Szatmár határain kívül” – hangsúlyozta Csehi. A megyei elnöke még elmondta, az év hátra levő részében minimális összegből fog gazdálkodni a klub, és jövőre fogják meghatározni a csapat pontos költségvetését annak függvényében, milyen mértékben tudja teljesíti a célkitűzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!