ERDON Helyi sport hírek

2010.08.27. 15:17

Európa legjobbja

<p>A tizenhat éves korosztály 2010. évi Race to Master-lista legjobbja Irina Bara.</p>

A tizenhat éves korosztály 2010. évi Race to Master listavezetője 1080 ponttal a Vaskohsziklási Iris Sportklub terniszezője, *Irina Maria Bara*, aki idén nyolc tornán bizonyította tehetségét. Második a listán 848 ponttal a fehérorosz Nastassia Rubel, harmadik pedig a bukaresti Cristina Ene lett 739 ponttal. A még csak 15 esztendős kislány a 16 éves korosztályú ifjúsági román válogatott oszlopos tagja, és a jelenlegi teniszezőgeneráció egyik legtehetségesebbjének tartják a szakemberek, több ETA- és ITF-tornán szerepelt sikeresen. Edzője édesapja, Călin Bara, a vaskohsziklási klub elnöke.
 
Irina korán kezdte
 
A vaskohsziklási tehetség igen korán ismerkedett meg a teniszezéssel, és tízévesen már országos bajnoki címet szerzett, tizenkettő volt, amikor országos második, alig tizennégy, amikor egyéniben és párosban is megnyerte az országos bajnokságot. Az idei évad volt számára a legkiemelkedőbb: három ETA-tornán Szerbiában, Olaszországban és Franciaországban diadalmaskodott, valamint megnyerte Újvidéken a Raiffeisen Cup- és Párizsban a Mondial Trophee Lagardere-rendezvényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!