ERDON Helyi sport hírek

2010.08.08. 18:25

A–osztályban a kosaras lányok

<p>Vasárnap este döntőt játszik Románia 18 éven aluliak női kosárlabda–válogatottja a Temesváron rendezett korosztályos, B–divíziós Európa–bajnokságon, de az eredménytől függetlenül a Dan Fleşeriu edző által felkészített csapat kvalifikálta magát az A–osztályba.</p>

A Szatmárnémeti Városi Sportklub alkalmazásában levő szakvezető csapata drámai mérkőzésen 62–60 arányba verte Fehéroroszország csapatát a torna elődöntőjébe, a fináléban pedig Hollandia lesz az ellenfél. Az oranje egyébként nagy meglepetésre legyőzte az elődöntőben az addig veretlen, és a torna nagy esélyeseként számon tartott Görögországot.
A román U18–as válogatott egyébként 2007–ben jutott fel utoljára az A–osztályba, viszont a következő évben ki is esett onnan. Tavaly ugyanaz volt a játékoskeret, mint az idei, akkor a 10. helyen zárt Románia, Dan Fleşeriu irányítása alatt viszont A–dívizós lett a korosztályos „trikolór” csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!