ERDON Helyi sport hírek

2010.07.12. 15:29

Vajda visszacsúszott egy helyet

<p>Az óránként változó időjárás feje tetejére állította a Szatmárnémeti Go Kart Team taktikáját a karting–bajnokság bákói versenyhétvégéjén, a csapat pilótája, Vajda „Kisbajnok” Andrei viszont így is dobogós helyen zárt a MINI kategória küzdelmében.</p>

A 10 éves pilóta a 3. helyet szerezte meg, viszont az eddigi üldözője, Florescu Petruţ a 2. helyen zárta a 4. bajnoki fordulót, így összetettben megelőzte a szatmári versenyzőt.
„A pénteki edzéseken Andrei sorra döntötte a pályarekordokat, viszont a szombati időmérő előtt hatalmas eső volt a bákói pályán, így minden addigi taktikát dobhattunk a kukába. Ráadásul az időmérő idején ismét sütött a nap, 40 fokos melegben zajlott a kvalifikáció. Andrei így is a 3. legjobb időt futotta, így kedvező pozícióból várhatta a vasárnapi futamokat” – összegezte az első két nap történéseit Vajda „Bajnok” Zsolt, a pilóta édesapja, aki egyben a szatmári csapat műszaki vezetője is. Vasárnap mindkét futamot a harmadik helyen zárta „Kisbajnok”úgy, hogy alig néhány tizedmásodperc választotta el az első helyezettől, a dobogósokat követő boly pedig fél körös hátránnyal ért célba. „Nagyon szoros a verseny, de nem tudjuk beérni a két élcsapatot. Az Urban Fast és a Selena Motors műszaki csapatában rengeteg olasz szakember dolgozik, nehéz őket megverni. De úgy gondolom, nincs minden veszve, van még esélyünk jobb helyen zárni ebben a bajnokságban. Most már csak az a feladatunk, hogy a hátra levő két futamon Florescu előtt érjen célba Andrei” – tette hozzá „Bajnok.
A következő bajnoki futamot augusztus 8–án rendezik Kézdivásárhelyen, de azelőtt, július 25–én Vajda „Kisbajnok” Andrei rajthoz áll a bulgáriai Plovdivban a Délkelet–európai–bajnokság 3. fordulójának versenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!