ERDON Helyi sport hírek

2010.07.07. 16:43

Három szatmári az enduro–ob rajtjánál

<p>A hétvégén kezdődő enduro román–bajnokságon három szatmárnémeti motoros, Szilveszter Márton (Marci), Nagy Krisztián és Gyenes „Mani” Emanuel három különböző géposztályban állnak rajthoz.</p>

A Brassó megyei Zernyesten kezdődik a hétvégén az enduro román–bajnokság, a rajtnál pedig három szatmárnémeti motoros fog felsorakozni. Az E1–es kategória tavalyi győztese, és a géposztály Balkán–bajnoka (Közép–európai–bajnokság) Szilveszter Márton (Marci) idén is győzelemre hajt, bár az elmúlt másfél hónapban nem sok alkalma volt az edzésre. „Érettségiztem, de szerencsére túl vagyok rajta. Most már több időm lesz ezzel a sportággal foglalkozni. Azelőtt ugyanis nehezen tudtam összeegyeztetni a sulit a motorozással és versenyzéssel” – mondta Marci, aki a tavalyi, 250 köbcentis, négyütemű KTM–mel indul a bajnokságban. A szatmári „titán” egyébként idén rajthoz állt egy balkáni futamon is, viszont Görögországban csak a 8. helyet érte el. Mivel a zernyesti verseny egyben a Közép–európai–bajnokság második fordulója is (a versenynaptár szerint kellett volna rendezzenek egy–egy futamot Törökországban és Macedóniában is, viszont szervezési gondok miatt törölték a két versenyt), ezért Marcinak most alkalma lesz a javításra.

Nagy Krisztián visszatér

A Szatmárnémeti Perpetuum Mobile másik versenyzője, Nagy Krisztián az E2–es kategóriában száll harcba a bajnoki címért. 2008–ban a 4. helyen zárt, tavaly csak egy bajnoki futamon vett részt, idén viszont merészebb tervei vannak. „Részt szeretnék venni mind a négy bajnoki futamon. Idén már a bajnoki cím megszerzésére hajtok” – mondta lapunknak Krisztián, aki egy 250 köbcentis, kétütemű KTM–mel szeretné megvalósítani idei célját. Ami az edzéseket illeti, a szatmári pilóta a világ legnehezebb enduro–versenyén, a Red Bull Romaniacson alapozott a bajnokságra. Mint ismeretes, Dani Oţillal párban a 7. helyen zárt a Hobby Team kategóriában. „Az eredménnyel nyilván nem voltunk megelégedve, de minden képen jó edzés volt a bajnoki rajt előtt” – tette hozzá Krisztián.

Mani javítana

A Brassói Vectra Racing Team színeiben áll rajthoz idén is Románia legjobb terepmotorosa, a háromszoros bajnok, Gyenes „Mani” Emanuel. A 26 éves motoros tavaly csak a második lett az E3–as géposztály versenyében, ezért idén javítani szeretne 2009–es eredményén. Marcihoz hasonlóan Mani is rajthoz állt a görögországi Közép–európai–bajnoki futamon, ahol az első helyen zárt. „Jó lenne megnyerni idén az országos– és a Balkán–bajnokságot is” – mondta Mani, aki egy 300 köbcentis, kétütemű KTM–mel fog versenyezni.
A három szatmári pilóta egybehangzó véleménye szerint a zernyesti pálya nagyon gyors, de ha esni fog az eső, akkor nagyon csúszós a talaj. „Agyagos a talaj, ezért esőben nagyon csúszik, nehéz rajta menni, hamar tönkreteszi a versenygépet. De reméljük, hogy szép időnk lesz, és nem adódnak műszaki problémák, így gond nélkül befejezhetjük a két napos futamot” – mondta Mani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!