ERDON Helyi sport hírek

2010.07.15. 17:22

Hivatalos: Orosz és Klein a VSK–nál

<p>Két igazolást „leplezett” le csütörtökön a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapatának menedzsere, Éles Péter.</p>

Az egyikről, Orosz Andreea érkezéséről már beszámoltunk, tegnap Éles megerősítette a sajtóértesülést. „Hazatérése egyrészt örömteli, másrészt magától érthető lépés” – mondta a menedzser. A 24 éves bedobó 16 éves koráig a Szatmárnémeti Sportlíceum csapatát erősítette. Nyolc évvel ezelőtt hagyta el Szegedy Ilona edző együttesét, és igazolt a Kolozsvári U–hoz, ahol hét évet játszott. Az elmúlt idényben az Aradi ICIM csapatát erősítette a 180 cm magas lány.

A 22 éves, 180 cm magas Kailey Klein (képünkön) az Illinois állambeli Cherry településen született, és idén fejezte be egyetemi tanulmányait a Cleveland State Egyetemen. 18,6 a pontszerzési átlaga, 41 százalékkal dobta a hárompontosokat, és 7,2 a begyűjtött lepattanók számának az átlaga. Ezzel felhívta a figyelmét több WNBA (észak–amerikai női profi–bajnokság) csapat figyelmét. Egy meccset játszott a Connecticut Sun csapatában. Ebben az idényben a VSK–t erősíti majd a bedobó, aki bevethető irányítói poszton is.

„Két éve figyelem a Kaileyt. Minden tekintetben bele illik a csapatunk képébe, mivel az a célunk, hogy fiatal játékosokra építsük a VSK új csapatát. Közép és hosszú távban gondolkozunk az edzővel, Dan Fleşeriuval” – mondta Éles. Ezért a szatmári ifik közül Szmutku Renáta, Mészáros Izabella, Nagy Anita és Romina Cristea is helyet kapott a VSK keretébe. „A többi szatmári ifi előtt sem zárjuk be az ajtót, ki kell használják a lehetőséget, hogy élvonalbeli csapata van Szatmárnak. Viszont ehhez bizonyítaniuk kell rátermettségüket” – folytatta a csapatmenedzser.

Úgy tudjuk, a 2010/2011–es idényre a VSK kerete majdnem teljes átalakulást szenved az elmúlt évek csapatához képest. Az új keret 80 százalékban már összeállt, viszont a klub vezetői ennél több nevet nem kívántak elárulni. „Augusztus második felébe egy sajtótájékoztatón bemutatjuk majd a csapatot” – ígérte Éles. A VSK egyébként augusztus 20–án kezdi a felkészülést a következő idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!