ERDON Helyi sport hírek

2010.07.05. 15:31

Cselgáncs: Tíz érem két versenyről

<p>A Szatmárnémeti Unio SK mindkét cselgáncsozóját egy bolgár sportoló verte a Montenegróban rendezett Balkán–bajnokság döntőjében, így Kovács Dóra (57 kg) és Mihaela Faur (+63 kg) is ezüstéremmel tért vissza a megmérettetésről.</p>

Mindezek ellenére edzőjük, Tereli Mihály nem panaszkodott tanítványai teljesítményére, bár elismerte, bajnoki esélyesként utazott a tornára mindkét cselgáncsozója. Mihaela Faurnak egyébként ez az idei harmadik érme. Korábban megnyerte a 15 éven aluliak román bajnokságát (így szerzett szereplési jogot a Balkán–bajnokságon), majd 17 éven aluliak ob–járól az ezüstéremmel térhetett haza. Kovács Dóra a balkáni ezüst mellett idén az U15–ös ob–n szerzett aranyérmet.

Grazi verseny

A montenegrói seregszemlével párhuzamosan zajlott Grazban egy nemzetközi verseny, amelyen összesen 1500 cselgáncsozó vett részt, köztük Ramona Igna edző vezetésével az Unio SK nyolc sportolója. A 100 kg-os felnőttek és 20 éven aluliak versenyében Sámel Lóránd bizonyult a legjobbnak. A szatmáriak közül ő volt az egyedüli, aki a felnőttek versenyében is nevezett. Az U20–as korosztályban viszont még született két szatmári érem: Cristian Şereş (60 kg) ezüst–, Pándi Karola (70 kg) pedig bronzérmet szerzett. A 15 éven aluliak +55 kg-osok viadalában húsz sportoló közül Florin Faur volt a legjobb, az U11–es 36 kg–osok versenyében pedig Czerlau Jennifer győzött. A „kicsik” 24 kg-os viadalában Domuţa Norbert az 5. helyen zárt.
Az U13–as korosztály 38 kg-os versenyében 35 cselgáncsozó közül Kovács Andrán a második helyen zárt, a 40 kg-osok között pedig Czerlau Mercédesz a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!