ERDON Helyi sport hírek

2010.07.19. 16:59

Cristian Şereş ötödik lett Pakson

<p>Szatmárnémeti – A Pakson rendezett 25. OTP Bank Junior Atom-kupa elnevezésű kontinentális verseny –55 kg–os viadalában az ötödik helyen zárt a Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozója, Cristian Şereş.</p>

A Tereli Mihály és Ramona Igna edzőpáros tanítványa egy yukoval kapott ki a bronzmérkőzésen a vigaszágról érkező osztrák Andreas Tiefgrabertől. „Nagyon sajnálom Cristit, mert jól küzdött, és nagyon közel volt az éremszerzéshez” – mondta lapunknak Tereli. Tanítványa három nyert mérkőzés után a spanyol Joaquin Gomistól kapott ki az elődöntőben, majd a helyosztón az osztrák cselgáncsozó győzte le a szatmárit. Şereş az első körben a portugál Duarte Branco ellen győzött, majd a magyarországiak sportolóját, Gard Richárdot is kétvállra fektette, a negyeddöntőben pedig az ukrán Valentjin Kopilov lett az Unio SK ifiválogatottjának az áldozata. A folytatásban viszont már nem boldogult Gomis–szal és Tiefgraberrel szemben.
A –70 kg–os viadalban Pándi Karola az első mérkőzésén vereséget szenvedett a német Melina Wehmeyerrel szemben, így a szatmári lány korán búcsúzott a további küzdelmektől.

Köszönet a támogatásért

Az Unio SK–nak mégis volt oka az ünneplésre. Mint arról beszámoltunk, Sámel Lóránd nyerte a –100 kg–osok versenyét, ezzel az ifiválogatott cselgáncsozó első ifjúsági Európa Kupa–sikerét könyvelhette el. „Nyilván nagy volt az öröm. Sokat számított, hogy idén sikerült több erős nemzetközi versenyen részt venni. Lóri így kellő tapasztalatot gyűjtött a paksi viadal előtt, amelyen megérdemelten győzött” – tette hozzá Tereli, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani Kereskényi Gábornak, Szatmárnémeti alpolgármesterének, aki közbejárt azért, hogy megteremtse az anyagi feltételeit annak, hogy az Unio SK cselgáncsozói részt vehessenek a paksi ifjúsági Európa Kupán.
A szatmári küldöttség egyébként hétfő délután indult haza, ugyanis délben még részt vettek egy közös edzésen azokkal a sportolókkal, akik részt vettek a magyarországi tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!