ERDON Helyi sport hírek

2010.05.10. 12:04

Másodszor volt Május 8. Kupa Értarcsán

<p>Bihar megye - A kézilabdázásban diákoknak évtizedek óta tartott Ér Kupa mintájára tavaly került sor először a labdarúgótornára, melynek második "kiadása" zajlott le az elmúlt szombaton Értarcsán.</p>

Nyakó Zoltán testnevelőtanár kezdeményezte a Május 8. Kupa névre keresztelt versenyt, és tavaly hat csapat (Érsemjén, Szalacs, Érkeserű, Értarcsa, Éradony és Gálospetri) kűzdött meg az elsőségért az értarcsai pályán. A tarcsai iskola idén három meghívót küldött el olyan iskoláknak, ahol a gyerekek létszáma hasonló, ezzel törekedtek az esélyegyenlőségre, tudtuk meg Nyakó Zoltántól. Végül az elmúlt szombaton csak három csapat lépett pályára (az adonyiak nem érkeztek meg), ahol a 2 X 30 perces találkozókon a következő eredmények születtek: Értarcsa - Gálospetri 3 - 1, Gálospetri - Ottomány 1 - 0, Értarcsa - Ottomány 1 - 0.

A legjobbak

A tavalyinál több volt az érdeklődő a pálya szélén, azok is ott voltak, akik már "kinőttek" a csapatokból - pár év múlva, ha a tendencia folytatódik, már igen sok nézőre számíthatnak. Gáspár Tünde tarcsai iskolaigazgatónő a következő jutalmakat adhatta át: gólkirály Izsó Csaba (Tarcsa), legjobb játékos Matyi Krisztián (Ottomány), legjobb kapus Kovács Kristóf (Ottomány). A győztesnek járó kupát és az érmeket a tarcsai csapat vehette át, másodikak lettek a gálospetriek, harmadikok az ottományiak. Érdekesség, hogy a gálospetriek csapatát védőként egy ötödikes kislány is erősítette: Niki nagy sikert aratott a közönség körében, hiszen többször is nagyszerűen kicselezte fiú ellenfeleit. A rendezvénynek volt még egy győztese: a szervező Nyakó Zoltán, hiszen mindhárom falu testnevelő tanáraként a csapatok tanítványaiból kerültek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!