ERDON Helyi sport hírek

2010.05.06. 13:24

Gyenes Mani folytatja a versenyt

<p>Két nappal a vége előtt kategóriát volt kénytelen váltani a szatmári a vb–futamon.</p>

A sebességváltó meghibásodása okozta Gyenes „Mani” Emanuel gyenge szerdai szereplését a tereprali–világbajnokság tunéziai futamának 4. fordulójában. A Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosa remekül kezdte a Nekrif – Ksar Ghilane közötti 280 kilométeres mért szakaszt, már az 5. is volt, amikor a váltó megadta magát. Így a versenytáv utolsó 80 kilométerét csak 1–es és 2–es sebességfokozatban tudta teljesíteni, és a fél mezőny megelőzte Manit. A 18. időt teljesítve több mint másfél óra hátránnyal érkezett célba, ami azt jelenti, hogy az összetett táblázatban és a produkciós modellek versenyében is pozíciót vesztett. Mindezek tetejében még büntetést is kapott a nap végén, ugyanis motorblokkot kellett cserélni Mani 690 kcm–es Rally KTM–jében. Mivel módosításokat eszközöltek a motorkerékpáron, már nem versenyezhet a produkciós modellek között. A motorcsere miatt a nemzetközi szövetség (FIM) bírái mintegy egy órás büntetéssel sújtották a szatmárit és a szuperprodukciós modellek kategóriába sorolták. Ezzel további pozíciókat vesztett összetettben: 4. forduló után a 12., a szuperprodukciós modellek között pedig az 5. helyen áll, az időbüntetéssel együtt pedig 3 óra 10 perc a hátránya a chilei éllovas Chaleco Lopezzel szemben.
„Számomra itt véget ért a verseny még akkor is, ha új erőforással folytatom a futamot. Győzni szerettem volna, mert nagyon jó ritmusban haladtam, bár első alkalommal áltam rajthoz a Tunézia–rali. Remélem nem ér több balszerencse” – nyilatkozta Mani.
A futam utolsó előtti napján Ksar Ghilane környékén versenyeztek. A 202 km–es tvából 180 km volt a mért szakasz. Mani nagy tempóba haladt, és a 8. legjobb időt érte el. Összetettben is felkapaszkodott a 8. helyre (a szuperprodukciós modelleknél pedig a 4. helyre), viszont ennél jobb pozíciót már alig foghat, ugyanis az utolsó nap előtt több mint egy órás a lemaradása a 7. helyen álló német motoros mögött. Pénteken a mezőny 177 km–t tesz meg a Douz településen felállított célvonalig, ebből 132 km–en mérik majd a versenyzők idejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!