ERDON Helyi sport hírek

2010.05.12. 13:55

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC lesz a Szatmárnémeti VSK ellenfele

<p>Salimata Diatta nélkül játszik majd a Szatmárnémeti VSK a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC elleni kisdöntőben. A szenegáli játékosnak lejárt a tartózkodási engedélye, ezért haza kellett utazzon.</p>

Meglepetésre sima győzelmet aratott az Aradi ICIM Kézdivásárhelyen a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC elleni női kosárlabda A–osztály elődöntőjének harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén. Így, a 2008–ban bajnok aradi együttes lesz a címvédő MCM Târgovişte ellenfele 2009/10–es idény fináléjában, míg az utóbbi két szezonban ezüstérmes háromszéki együttes a tavalyi bronzérmes Szatmárnémeti VSK ellen küzd majd a két győzelemig tartó kisdöntőben.
„Erőnléti szempontból nyilvánvaló, hogy gyengébb volt a sepsiszentgyörgyi együttes az aradinál. Viszont nem törvényszerű, hogy a következő meccsükön is fáradtak lesznek. Két vagy három, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a Sepsi BC ellen, de nyilván, mi szeretnénk győztesként kikerülni a párharcból – mondta lapunknak Dan Fleşeriu, a VSK edzője. – Az, hogy ők egy meccsel többet játszottak az elődöntőben, még hasznukra válhat. De minden a pályán fog eldőlni” – folytatta a szakvezető, aki már nem számíthat a kisdöntőben Salimata Diattára. A szenegáli idegenlégiósnak lejárt a tartózkodási engedélye, ezért haza kellett utazzon, és már nem tér vissza. „Nagy veszteség ez számunkra, de igyekezzünk majd pótolni a hiányát” – tette hozzá a tréner.
A Sepsi BC – VSK összecsapás első találkozóját pénteken rendezik a háromszéki település felújított sportcsarnokában, a második meccset május 18–án (jövő hét kedden) a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében, és ha szükséges, akkor május 21–en (jövő hét pénteken) játsszák a mindent eldöntő mérkőzést Sepsiszentgyörgyön.
A két együttes ebben az idényben már öt alkalommal játszott egymás ellen. A bajnoki mérkőzéseken rendre a Sepsi BC győzött (sorrendben 14, 7, 6 és 5 ponttal), de a legutóbbi meccsen, a Román Kupa elődöntőjében a VSK 83–76 arányban győzött. Mint ismeretes, a VSK ezután megszerezte idei első trófeáját, a kupasorozat ezüstérmét.

Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Aradi ICIM 61–77 (16:19, 18:22, 16:23, 11:13).
Továbbjutott az ICIM 2–1–es összesítéssel.
További progra, döntő: MCM Târgovişte – Aradi ICIM. A mérkőzések rendezési időpontja: május 14., 15., 18. (és ha szükséges 19., 22.).
Kisdöntő: Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC – Szatmárnémeti VSK. A mérkőzések rendezési időpontja: május 14., 18. (és ha szükséges 21.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!